A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Mutatjuk a koronavírus-járvány terjedésének fejleményeit - Élőben az Operatív Törzs tájékoztatója

oltási körkép galéria
Székesfehérvár, 2021. március 21. Oltáshoz készítik elő az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcináját a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 21-én. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Kedden is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
11:16
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

1 636 436 a beoltottak száma Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 636 436 fő a beoltottak száma, ebből 481 820 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. 

11:17
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

5481 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában

5481 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 586 123 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

11:17
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Már a legalapvetőbb tudományos adatokat is hamisítják Gyurcsányék

Minden eddiginél erősebb a harmadik hullám, a brit mutáns koronavírus Magyarországon is csúcsokat dönt, a Demokratikus Koalíció azonban erről nem hajlandó tudomást venni, és egyre erősebben folytatja oltásellenes kampányát. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes gátlástalanul ismételgette a parlamentben a már többször megcáfolt hazugságokat, Komáromi Zoltán háziorvos, Gyurcsány egészségügyi szakpolitikusa már fél nappal az engedélyeztetésük után támadta az új vakcinákat, emellett hamis adatokat közölt a vírusról és a vakcinák hatásmechanizmusáról, hogy a kínai vakcina ellen hergeljen. Magyarország a második helyen áll az Európai Unióban a beadott oltásokat tekintve, a baloldal mindent megtesz, hogy aláássa az oltásokba vetett bizalmat.

13:01
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik. 

13:03
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Az uniós átlaghoz képest jól áll Magyarország

György István, az oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy Magyarország Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét produkálja. Az ország lakosságának 16,4 százalékát beoltották, így messze megelőzi az uniós átlagot - tette hozzá. Magyarország eredményessége jó hír, de még jobb is tudna lenni, ha még több vakcina érkezne Brüsszelből. 

13:05
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

A regisztrált idősek 66 százalékát oltották eddig be

Ahhoz még mindig nincs elegendő vakcina, hogy mindenkit beoltsanak. Eddig 1,8 millió idős emberből több mint a fele megkapta az oltást, így a jövőben is az ő oltásuk megtörténik. A regisztrált idősek 66 százalékát oltották eddig be - mondta György. 

13:07
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

A következő egy hétben több mint 215 ezer regisztrált idős ember oltására van lehetőség

A kedden érkezett Pfizer-szállítmányt a kórházi oltópontokra viszik - mondta György. A háziorvosok 31 embert küldhetnek a kórházi oltópontokra. A háziorvosok 5 ampulla Sinopharmot kapnak első oltásként, valamint 275 ezer második adag vakcinát. Több mint 2000 háziorvosi praxis kap 10 adag AstraZenecát. A következő egy hétben több mint 215 ezer regisztrált idős ember oltására van lehetőség. Ebből 157 ezer időst kórházi oltópontokon oltanak majd. 

13:11
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Szervezetten támadja az oltási programot a baloldali sajtó

Zajlik a védekezésben részt vevő katonák és rendőrök oltása is - mondta György István. Hamar szolgálatba állítják az oltóbuszokat a kistelepüléseken - tette hozzá. Tovább folyik a sajtóban az álhírek özöne, a baloldal és a velük szimpatizáló sajtó legfőbb célja, hogy az egész oltási folyamatot támadja, és zavarkeltést folytasson. Ezzel az összes embert megsértik, akik részt vesznek az oltási folyamatban - tette hozzá. 

13:12
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

A magyar modellt venné át Németország is

Németországban is a magyar modell átvételére készülnek, és az ottani háziorvosi kamara is felvetette a háziorvosok bevonását - mondta György. A magyar oltási program jól kidolgozott, és az egész egészségügyi ellátórendszerre épít - tette hozzá. 

13:15
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Ebben segíthetnek az önkormányzatok

György István arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok aktívan segítsék a háziorvosokat. Nem az oltóhelyek számával van a probléma, hanem a háziorvosok adminisztrációs munkáját segítsék az önkormányzatok - mondta az oltási munkacsoport vezetője. 

13:18
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyien szegték meg a szabályokat

557 ember nem viselte a maszkot hétfőn - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes beszámolt arról is, hogy egy vendéglátóhelyet zártak be ideiglenesen. Mohácson nem viselt maszkot két alkalmazott egy vendéglátóüzletben. 336-an szegték meg a kijárási korlátozást. 

13:22
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Domináns lett az angol mutáns

Szinte 100 százalékos az angol mutáns jelenléte az itthoni megbetegedésekben - mondta Müller Cecília. Ez a variáns tulajdonképpen kiválasztódott, és a többi túlélésre alkalmatlanabb törzsek kivesztek. Így maga a vírus kiválasztódott, és sokkal fertőzőképesebb variáns marad meg. 

13:25
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

50 százalékkal több halálozást okozott a brit mutáns

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a brit mutáns nemcsak fertőzőképesebb, hanem súlyosabb megbetegedést is okoz. 50 százaléknál magasabb halálozási arányt is eredményez ez a mutáns - mondta Müller. Míg egy átalgos 60 éves esetében a korábbi vírus miatt 6-an vesztették életüket, addig a brit mutáns esetében már 9-en - tette hozzá. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy mindenki tartsa be a higiéniás szabályokat. 

13:26
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Csak így lehet megállítani a vírust

Minél többen válunk ellenállóvá a vírussal szemben, és vesszük fel a védőoltást, akkor csökkenhet a fertőződések száma - mondta Müller. Akik már védettek, azok is vigyázzanak - tette hozzá. 

13:29
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

167 ezer adag Pfizer vakcina érkezett

Müller Cecília elmondta, hogy minden eddig nem regisztrált 65 év feletti személy mindenképpen regisztráljon. Több mint 167 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett kedden - tette hozzá. Ma este 180 ezer Szputnyik V oltóanyagot várnak, az utóbbi második adagos oltás - mondta Müller Cecília. A védőoltások felvétele fogja megállítani a járványt. 

13:32
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Sok alapbetegség nélküli személy van lélegeztetőgépen

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy nagyon nagy az egészségügyi ellátórendszer terheltsége. Nincs az a munkaerő-mennyiség és tudás, ami elegendő lehet egy világjárványban - tette hozzá. Minden lehetséges módon bevetnek munkaerőt a mostani helyzetben. Nagyon sokan vannak olyanok lélegeztetőgépen, akiknek nincsen alapbetegsége - hívta fel a figyelmet a szakember. 

13:37
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Így kell eljárni a játszótereken

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a játszótereken a homokot mindenképpen ki kell cserélnie az érintetteknek. Mindezek után pedig gyakran érdemes forgatni a homokot. Nagyon fontos, hogy csak egészséges gyermek és egészséges szülő menjen játszótérre - tette hozzá. A kültéri eszközöket le kell tisztítani. 

13:39
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Müller: Nem lehet várni a IV. negyedévre

Minél több, és minél gyorsabban jön, annál jobb a vakcinák tekintetében - mondta Müller. Nem lehet várni a IV. negyedévre. Biztonságos és jó minőségű vakcinákat minél hamarabb kell szerezni - tette hozzá.  

13:40
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Alig van fertőzött az egészségügyi dolgozók között

Az összes igazolt fertőzött 1,4 százaléka volt az egészségügyi dolgozók aránya a járvány kezdete óta. Jelenleg 285 aktív fertőzött egészségügyi dolgozó van - mondta Müller Cecília. Jó döntés volt, hogy elsőként az egészségügyi dolgozókat oltották be. 

13:41
március 23, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a tárjékoztató

Véget ért Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!