A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Mutatjuk a koronavírus-járvány terjedésének fejleményeit - Élőben az Operatív Törzs tájékoztatója

London, koronavírus, oltás
A chef rolls dough inside a restaurant in Tooting in South London as England remains under third lockdown to reduce the Covid-19 infection rates, on 23 February, 2021 in London, England. The government has set out a plan for unlocking the country in four stages as the vaccination programme progresses, with the first stage beginning on the 8 March with reopening of schools, allowing for two people to meet socially outdoors and care home residents to have contact with one regular visitor. (Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto) (Photo by WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
11:52
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

1 millió 47 ezer a beoltottak száma, 6494 új fertőzöttet azonosítottak

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 6494 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

11:53
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Felszálló ágban van a koronavírus-járvány, rendkívül súlyos a helyzet

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János elmondta, a Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is. Hallom, hogy az egész országban sajnos egyre több beteg kerül kórházba, egyre több beteg kerül intenzív osztályra és sajnos lélegeztetésre - fűzte hozzá.

11:53
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor elmondta, hogyan történik az oltás a következő időszakban - videó

Köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnök azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik részt vesznek az oltásban. Magyarország már jóval az uniós átlag fölött van lakosságarányosan az oltások beadásában. A miniszterelnök nőnap alkalmából köszöntötte a nőket, és beszélt a következő hetek oltási menetrendjéről is közösségimédia-oldalára feltöltött új videójában.

12:54
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik. 

12:56
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Megváltoztak a belépési feltételek Ausztriába

Kiss Róbert arról beszélt, hogy megváltoztak az Ausztriába történő beutazási és átutazási feltételek, mivel Magyarország magas fertőzöttségi szintre került. Több esetben megtagadhatják az osztrák szervek az országba való belépést, még akkor is, ha valaki Németországba készül. Csak azok utazhatnak be, akik 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkeznek.  

12:57
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Jelentősen nőtt a maszkviselés megszegése miatt indított eljárások száma

Kiss Róbert közölte, hogy hétfőn a maszkviselés figyelmen kívül hagyása miatt lényegesen több intézkedés volt, mert lényegesen több helyen kötelező már a maszkviselés. 504 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök - tette hozzá.

12:58
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

304-en szegték meg a kijárási tilalmat

Kiss Róbert elmondta, hogy hétfőn a vendéglátóhelyeken nem kellett intézkedni. 304 rendőri intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt. 

13:00
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Müller: Rendkívül súlyos a helyzet

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy rendkívül súlyos a járványhelyzet itthon. Olyan mértékű ez a növekedés, amit eddig nem tapasztaltak. Néhány nap alatt több tízezer fővel nőtt az aktív betegek száma - tette hozzá. A szűrőbuszok is hét helyen dolgoznak már. 

13:02
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Aki tüneteket érez magán, ne menjen sehová

Müller Cecília elmondta, hogy aki tüneteket érez magán, az telefonon értesítse a háziorvosát. A brit mutáns nagyobb fertőzőképessége miatt terjed ilyen gyorsan a járvány. Tünetes személy ne menjen sehová - tette hozzá. 

13:04
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Soha nem voltak még ilyen sokan kórházban

Müller Cecília elmondta, hogy 8270 fő van már kórházban, náluk súlyosan zajlik a betegség. Ez az eddig legmagasabb szám - tette hozzá. 833 fő van lélegeztetőgépen, és korábban sem volt ilyen magas adat. 

13:05
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Alkalmanként egy egész család érkezik kórházba súlyos tünetekkel

Szinte naponta nyitnak meg újabb kórtermeket - mondta Müller Cecília. Az egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése mindnyájunk feladata - tette hozzá. Alkalmanként egy egész család érkezik kórházba súlyos tünetekkel - mondta a szakember. Csak a szabályok betartásával lehet megtörni ezt a növekedést. 

13:08
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Nem lehet javulásra számítani

A szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége is azt mutatja, hogy egyelőre továbbra is számolni kell a fertőzöttek számának a növekedésével. A mostani értékek megközelítik az őszi szintet - mondta Müller Cecília. Nincs olyan terület, ahol csökkenés lenne. Mindez arra utal, hogy a következő napokban nem lehet javulásra számítani - mondta az országos tisztifőorvos. 

13:10
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Hamis álbiztonság

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy aki megkapta a védőoltást, az nem lesz rögtön védett. Hamis álbiztonságot ad az oltás a beadást követően - tette hozzá. 

13:13
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Több mint 100 ezer AstraZeneca-védőoltás

Müller Cecília elmondta, hogy a következő időszakban több párhuzamos szinten zajlanak majd a védőoltások. A regisztrált idősek védőoltása most is folyamatos - tette hozzá. Ezen a héten a háziorvosok az AstraZeneca-vakcinával is olthatnak, több mint 100 ezer darab áll rendelkezésre ebből. 

13:14
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Megkezdődik a rendőrök és katonák oltása

Csütörtöktől vasárnapig történik majd meg a múlt hétről elhalasztott AstraZeneca-oltások beadása, még ma üzenetet kapnak - mondta Müller Cecília. A védekezés stabilitása érdekében megkezdődik a rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is. 

13:17
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Megfogalmazott egy kérést Müller Cecília

Minden Magyarországon alkalmazott oltóanyag megvéd minket a szövődményektől, ezért mindenki fogadja el a felkínált oltóanyagot - mondta Müller Cecília. Mindenkit arra kért, hogy olthatóságról csak az oltóorvost, vagy a kezelőorvost kérdezzék, mert az NNK nem tud nyilatkozni az egyéni ügyekben. 

13:19
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Müller: Köszönet a háziorvosoknak

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a háziorvosokra nagyon sok munka hárul, és bizonyos, hogy nem tartanak vissza oltóanyagot. A növekvő vakcinamennyiség minden bizonnyal lehetővé teszi mindenki oltakozását. Megköszönte a háziorvosoknak azt a rengeteg munkát, amit elvégeznek. 

13:20
március 09, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!