A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
08:14
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:21
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén

08:26
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Akkor nyithatnak ki az óvodák, iskolák, ha az oltottak száma eléri a 2,5 milliót

Április 12-én vagy április 19-én nyithatnak ki az óvodák, iskolák, attól függően, hogy az oltottak száma Magyarországon mikor éri el a 2,5 milliót. A tanárokat, óvónőket a nyitás előtt beoltják koronavírus ellen - ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta, az oltás továbbra is önkéntes, ezért arra kérik a pedagógusokat, bölcsődei dolgozókat, hogy regisztráljanak. A miniszter közölte azt is, az egészségügyi ellátórendszer - nemcsak tárgyi, hanem személyi feltételeket is tekintve - felkészült arra, hogy megfeszített munkával a jelenleginél magasabb adatok mellett is képes legyen mindenki számára az ellátást biztosítani.

08:32
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:36
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ennyi tartalék van még

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem az a kérdés, mikor érjük el a csúcsot, hanem, hogy milyen gyorsan megyünk majd lefelé. 275 ember halt meg tegnap, kórházban 11 823 ember van, 1480 ember van lélegeztetőgépen - mondta a kormányfő. Emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben - tette hozzá. 10 343 ágy van tartalékban és 1693 lélegeztetőgép van még tartalékban. Élő erőből is van tartalék, de az utóbbiak nem végtelenek - tette hozzá. Az ingázókhoz még nem kellett hozzányúlni. 

08:38
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Nehéz időszak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járvány legnehezebb időszakát éljük. A brit mutáns meghatározóvá vált, és ez fertőz egész Európában. Háromszor annyi embert képes megfertőzni, mint a korábbi variáns - tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy a brit mutáns már a fiatalokat is ledönti a lábukról, így ők is figyeljenek oda. 

08:41
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nincs bennem kétség, hogy szabad nyár lesz itthon

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltás a legfőbb ellenfél a vírussal szemben. Azért nem tudunk több embert beoltani, mert nincs elég vakcina. A tegnapi uniós csúcson kiderült, hogy több országban komoly neházségek vannak, és akik nem intézkedtek korábban a keleti vakcinák ügyében, azok csak feleannyi embert tudtak beoltani. Április-májusban másfélszer annyit tudunk oltani, mint márciusban - mondta a kormányfő. Nincs bennem kétség, hogy szabad nyár lesz itthon - mondta a kormányfő. 

08:44
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezt elrontották

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a vakcinák beszerzését a nyugati világ gyógyszergyáraiból átengedték a miniszterelnökök a bizottságnak. Az igazság, hogy rosszul döntöttek a miniszterelnökök, mert inkább egyedileg kellett volna tárgyalni - tette hozzá. Azt gondoltuk, hogy a brüsszeli döntéshozók a beszerzési árra összpontosított, és igazából az idő lett volna a fontos. Inkább drágább vakcina kéne, de időben - mondta a kormányfő. Ezt az egészet elrontották. 

08:46
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyi vakcinát adtak be eddig

A kormányfő közölte, hogy Szijjártó Péter már novemberben jelezte, hogy gond lesz a vakcinák körül. Akkor jelezte, hogy nem ideológiai és politikai kérdés. 400 ezer vakcina van kint, amivel oltunk. Van 250 ezer orosz vakcina a raktárakban, de ezek feloldásra várnak. Egyébként már több mint 1,8 millió vakcinát adtak be - mondta a kormányfő. 

08:48
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Négyzetméteralapon lehetnek majd nyitva a boltok

Orbán Viktor szólt arról, hogy van 517 ezer vakcina a raktárakban, de azok második oltások, tehát nem lehet ezeket eloltani. Most vagyunk abban a helyzetben, hogy az újraindításról lehet beszélni, de azonnali újraindítás nem lehetséges. Amíg ilyen magasan van a fertőzés, addig nem lesz nyitás, de átállunk a négyzetméter-alapú rendszerre. Egy fő 10 négyzetméteren lehetnek nyitva. Most úgy tűnik, hogy kilencig lehetnek nyitva a boltok, és 10 óra lesz a kijárási tilalom új ideje. 

08:50
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkor lehet csak nyitni

Orbán Viktor szólt arról, is, hogy amíg a 65 év felettiek nincsenek beoltva, addig nem lehet nyitni. Mégiscsak a 65 év felettiek hozták el idáig az országot, és nem lehet az ő szempontjaikat háttérbe szorítani. Ha megkapták a vakcinát, akkor lehet újraindítani. Most úgy tűnik, hogy a 65 év feletti regisztráltak 71 százalékát beoltották - mondta a kormányfő. 

08:51
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Ezzel a vakcinával oltják majd a várandósokat

Orbán Viktor elmondta, hogy a várandósok esetében az a döntés született, hogy Pfizerrel és Modernával lehet őket oltani. 

08:53
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Április 19-én nyithatnak ki az iskolák és az óvodák

Orbán Viktor közölte, hogy az iskolák esetében az ott dolgozó embereket be kell oltani. Nincsenek könnyű helyzetben a pedagógusok - tette hozzá. Ha vissza akarjuk engedni a gyerekeket az iskolába, akkor a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is be kell oltani. 112 ezer regisztrált iskolai dolgozóból 20 ezret már beoltottak. A maradékot április 10-ig be lehet oltani, és így reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulhatnak az iskolák és az óvodák. 

08:55
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas munkát végeznek a háziorvosok

A magyar oltási kapacitás nagyon jó, és több százezer embert be lehetne oltani, ha lenne vakcina - mondta a kormányfő. A háziorvosok elsöprő többsége mindent megtesz a betegek érdekében - mondta Orbán Viktor. Az egy-egy kirívó eset kivétel, és a háziorvosok erőn felüli munkát végeznek. A háziorvosokat nem fogjuk mellőzni. Oltópontunk bőségesen van, csak vakcina nincs elegendő. 

08:58
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Tájékozódási pontok

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az fog történni, amit Müller Cecília mond, és amit ő. Mindenki frusztrált és szabadulna már - tette hozzá. Kell biztos tájékozódási pont ebben a helyzetben, mindig kellő időpontban tájékoztatunk. Orbán Viktor szólt arról is, hogy sokszázezres adatbázisokat kezelünk, és ebből fakadóan lehetnek hibák. Mindenkit arra kért Orbán Viktor, hogy feltételezzen jóindulatot a döntéshozók részéről. Ne csak türelmesek legyünk, hanem próbáljunk jóindulatot feltételezni is. 

09:00
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vírus bizonyos emberek esetében halálos

Biztosan mondhatom, hogy szabad nyarunk lesz, de lehetnek olyan rendezvények, ahová csak védettségi kártyával lehet majd menni. Minden európai uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet Magyarországon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy nem azért halnak meg az emberek, mert az orvosok nem foglalkoznak velük, hanem mert a vírus egyszerűen halálos - zárta a szavait a kormányfő.  

09:01
március 26, 2021
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!