A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:09
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:10
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Két hétre bezárják az üzleteket, egy hónapra az iskolákat

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy március 22-től kezdődhet meg egy fokozatos nyitás.

08:11
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén

08:30
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:34
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem volt más választás

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem volt más választás, mint szigorítani. 

08:35
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Tragédiáról beszéltek a járványügyi szakemberek

Tragédia lesz, ha nem lépünk - ezt mondták a járványügyi szakemberek. A kormány ezt meghallgatta, és ennek fényében döntött - mondta Orbán Viktor. A kormányfő is fenntartással viseltetik azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy most zárni kell, hogy nyitni lehessen. Húsvéttól lehet nyitás. 

08:37
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Március 8-án nyitva lesznek a virágboltok

Most a harmadik hullámban vagyunk, és ez erősebb lesz, mint a második hullám - mondta a kormányfő. A bölcsődéket egyelőre nem zárják be - tette hozzá. A szolgáltatásoknál, ami az élethez kell, annak mennie kell - mondta Orbán Viktor. Az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak, műszaki cikkeket árusító boltoknak be kell zárnia - tette hozzá a kormányfő. A virágboltok március 8-án, nőnapon még nyitva lehetnek. 

08:39
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Minden érintett ágazat segítséget kap márciusban

A bértámogatást, amit korábban csak a turizmushoz kapcsoltunk, azt minden ágazatra kiterjesztjük. A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket - mondta Orbán Viktor. Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberekkel - tette hozzá. Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak. 

08:43
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

20 ezer főre is felmehet a kórházban ápoltak száma

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltások körül van némi technikai zavar, de a teljes terv jól halad. Már több mint 2,8 millióan regisztráltak oltásra, és április elejére már 2,5 millió beoltott ember lesz, és július elejére 8 millió beoltott lehet. Drámai kihívások lehetnek a kórházakban - mondta Orbán Viktor. 6389 új fertőzött van, 143 ember meghalt, és 6877 ember van jelenleg kórházban, és ez a szám felmehet 20 ezerre is  - ismertette a kormányfő. Minden erőforrást mozgósít a kormány, lesz elég ágy, lélegeztetőgép és ember is. A magánegészségügyben dolgozókat is mozgósíthatják. 

08:44
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Teljesen megbízhatatlanok az uniós szállítások

Orbán Viktor elmondta, hogy a kínai vakcinának egyelőre semmilyen mellékhatása nem volt az ő esetében. Sokfajta lehetőség van az oltások esetében - tette hozzá. A kínaiak a szállításaikkal hibátlanul teljesítenek. Az uniós szállítások tragikusak - mondta a kormányfő. Az oroszok lényegében tartják az ütemet. 

08:46
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálják a kiküldött SMS-ek kapcsán a hibákat

Orbán Viktor elmondta, hogy eddig személyes ismeretség alapú volt az oltás, így át kell állni az adatalapú oltásra. Az utóbbi esetében előfordul olyan, hogy olyanokat hívnak be, akiket már beoltottak. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol be van jegyezve. Az egész folyamatot most leállították, és egy külön operatív csoport állt fel, hogy javítsák ezeket a problémákat. 

08:49
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldal a vírus helyett a kormány ellen küzd

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az oltási terv kapcsán megtett változások a tudomány véleménye alapján születtek. A kormányfő kérdésre azt mondta, irigyli a baloldal problémáit, mivel a vírus helyett a kormány ellen küzdenek. Az ellenzék mindig azt mondja, amit Brüsszelben mondanak nekik, így tettek az orosz vakcina esetében is. Az európai politikához két módon lehet viszonyulni: nemzeti szempontból, míg a másik oldal Brüsszelt képviseli Magyarországon. 

08:51
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Ezek a szerződések nem kikényszeríthetők

Orbán Viktor szólt arról is, hogy jogász szemmel is megnézte, hogy milyen szerződéseket kötött az Európai Bizottság a gyógyszergyártókkal. Ezek a szerződések nem kikényszeríthetők - tette hozzá. Korábban úgy döntöttünk, hogy Brüsszel tárgyaljon a vakcinákról. Ez volt a terv. Orbán Viktor elmondta, hogy megkötötték a szerződéseket, de nem jön a vakcina. 

08:53
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Hajrá, Weber!

Orbán Viktor elmondta, hogy egyetlen nem magyar európai parlamenti képviselő véleménye és lelkiállapota sem érdekli. Továbbra sem beszéltem Manfred Weberrel, de sok sikert kívánok neki! Hajrá, Weber! - tette hozzá. 

08:54
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy a nyomás az oroszokon

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a kínaiak most is többet küldtek, mint amiről szó volt. Az oroszokon óriási a nyomás, mert egyre több európai ország jelentkezik be náluk - tette hozzá. Nehéz elérni, hogy az ember megkapja azt, amire leszerződött. 

08:57
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ennek megteremtésén dolgozunk

Orbán Viktor azt mondta, hogy az útjaik elváltak az Európai Néppárttal. Beszélt a CDU új elnökével, nagyon sikeres tartományi miniszterelnök, úgy tűnik, ide már túl későn érkezett - tette hozzá. Több partnerrel beszélt Orbán Viktor, és dolgoznak azon, hogyan lehetne megújítani az európai politikát. Orbán közölte, hogy a kor legnagyobb kérdéseiben gyenge a hangjuk, és nem rendelkeznek elég befolyással az európai politikában. Most van egy helyzet, a kezünk is sokkal szabadabb, az egyeztetéseket fel kell gyorsítani. A hazájukat és családjukat védő embereknek legyen egy politikai otthona Európában, és ennek a megteremtéséért kell dolgozni. 

08:58
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

"A mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe"

Orbán Viktor elmondta, hogy a szakemberek sem látnak előre pontosan a vírus lefolyását illetően. Nagyon sokféle vélemény van. A mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, hiszek benne, hogy két hét múlva megkezdhetjük a nyitást - zárta a kormányfő.  

08:59
március 05, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak, jön az összefoglaló

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!