A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
09:20
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:21
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor fogadta a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjét

Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is fogadott a Karmelita kolostorban - tudatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

09:21
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Határvédelem, családpolitika, keresztény kultúra - ezen múlik Európa jövője! - fotók

09:31
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:36
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Itt vannak az új számok

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy tegnap 25 ezer első, és 117 ezer második oltást adtak be. Azért jó a mai nap, mert a kórházban lévők száma ezer alá csökkent, 121-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 87 ezer. Az oltási kedv egy furcsa szó, mert ez nem kedv kérdése. Akik nem oltatják be magukat, azok sem jókedvükben teszik ezt.

09:38
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vírus az utolsó embert is megtalálja

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy olyan képzet alakult ki a magukat be nem oltottak körében, hogy ők ezt megúszhatják. Mintha nem hallatszana kellő erővel, hogy ez a vírus nem fog elmenni, és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni - tette hozzá. A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett - mondta a kormányfő. Ezért fontos, hogy mindenki beoltassa magát.

09:39
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Védenek a vakcinák az indiai mutáns ellen

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a második körös oltásokat tekintve utolértük az Egyesült Királyságot. Mindenki büszke lehet erre a teljesítményre, aki részt vett benne. Az indiai mutánsról azt mondta a kormányfő, hogy az itthoni alkalmazott oltások közül mindegyik alkalmas az indiai mutáns legyőzésére.

09:41
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Előnyben vagyunk a Nyugathoz képest

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy rémhír az, hogy a keleti vakcinákat kapókat nem engedik be más országba. A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni. Sok országban még nagyon távoli kérdés az utazás - tette hozzá. Magyarország egymás után köti meg a megállapodásokat a védettség kölcsönös elismeréséről - mondta a kormányfő. Nyugaton még nem értek oda, ahol mi vagyunk - mondta a kormányfő.

09:43
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Senki sem zárja el magát a turisták előtt

Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány. Nincs olyan ország, amely elzárná magát a turisták előtt. Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok - tette hozzá.

09:45
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Most a gazdaság újraindítása a kérdés

Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos - mondta Orbán Viktor. Most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, vagy leszorítottuk a földre, most újra kell indítani a gazdaságot - tette hozzá. Meggyötört minket a korábbi helyzet, a vállalkozóknak vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket - mondta a kormányfő. Újra mozgékonnyá kell válni. Most egy átmenet van - tette hozzá.

09:46
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Az újraindítás költségvetése

A 2022-es költségvetés is az élet újraindításáról szól. Amikor megkapjuk a II. negyedéves gazdasági adatokat, akkor biztató eredmények lesznek - tette hozzá.

09:50
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem lehet az emberekkel ezt megfizettetni

Orbán Viktor szólt arról is, nem szerencsés a munkaszervezés az uniós csúcson a késői kezdés miatt. A klímavédelmet mindenki fontosnak tartja az unióban, mert mindenki máshonnan indul. A fő kérdés, hogy a terheket, hogyan osszuk szét - tette hozzá. Az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizessük meg, az Nyugaton természetes, de Magyarországon évekig küzdöttünk azért, hogy a rezsit leszorítsuk.

A klímavédelem szétterítése nem fogadható el - tette hozzá.

09:51
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Rezsiharcot kell folytatni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy-másfél hónap múlva a klímavédelem területén az EB kijön 10-12 jogszabállyal. Akkor kell majd megvédeni a magyar emberek érdekeit. A következő két-három évben rezsiharcot kell folytatni - tette hozzá.

09:54
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Spanyol témák

Orbán Viktor közölte, hogy a VOX vezetőjével is közölte, hogy Magyarország klímabajnok. A második nagy téma a bevándorlás, mivel Spanyolországba is jelentős mennyiségű bevándorló érkezik. Van bevándorlásellenes párt Spanyolországban, és ők is a családtámogatást szeretnének.

09:55
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy szerepe lesz a brit-magyar kapcsolatoknak

A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésben egyetértettek. Orbán Viktor közölte, hogy Európából nem mentek ki, csak az unióból. Egy brit-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani. A brit-magyar kapcsolatoknak nagy szerepe lesz a jövő magyar külpolitikájában - mondta a kormányfő. 

09:59
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Gyurcsány a főnök a másik oldalon

Orbán Viktor szerint egy vakuemlék az őszödi beszéd, mert mindig emlékezni fogunk rá. Az vágja mellbe az embert, hogy aki ezt elmondta, az ugyanúgy ott van a magyar politikában, mint korábban - tette hozzá. Még nekem is mellbevágó élmény - mondta a kormányfő. Nemcsak arról beszélünk, hogy itt van, hanem ugyanezzel az emberrel harcolok, mert Gyurcsány a főnök - közölte a kormányfő. A főpolgármester háta mögött újjáalakult a Gyurcsány-kormány, ez egy különleges jelensége a magyar politikának.

10:00
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

A bezártság a gyerekeket is megviselte

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem kell félteni a fiatalokat, és megvan a magukhoz való eszük. 1956-ról sem tanítottak, mégis tudtunk mindent a forradalomról. A bezártság a gyerekinket is megviselte - tette hozzá. Bízik benne, hogy szép gyermeknap jön.

10:01
május 28, 2021
Vágólapra másolva!

Vége, jön az összefoglaló

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!