Mit miért tesz a kormány? - Élőben a Kormányinfóról

Események

GULYÁS Gergely
Budapest, 2018. május 15. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én. Mellette Varga Judit európai uniós ügyekért felelős államtitkár. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter várhatóan az Európai Unió Bírósága szerda reggeli döntésére is reagál majd a Kormányinfón.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
12:30
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit tartja a szerda délutáni Kormányinfót. Az igazságügyi miniszter várhatóan az Európai Unió Bírósága szerda reggeli döntésére is reagál majd.

12:31
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ez lesz a téma

Az Európai Bíróság elutasította Magyarország (és Lengyelország) keresetét abban az ügyben, hogy köthetők-e jogállamisági normákhoz az uniós pénzkifizetések - erről lesz szó a Kormányinfón. 

12:32
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Nyomásgyakorlás a gyermekvédelmi törvény miatt

A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával, az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter az uniós bíróság ítéletét követően.

13:37
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Varga Judit: Politikai döntés született

Varga Judit, igazságügyi miniszter az uniós bírósági döntésről azt mondta, hogy politikai döntés született. Nem érte meglepetésként a kormányt. Politikai szereplő lett a bíróság. Egy nagy nemzetközi vita zajlik a gyermekvédelmi törvény körül - tette hozzá. 

13:38
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Migrációügyben is a magyar megoldás győzött

Varga Judit arról is beszélt, négy éve is hasonló helyzet volt a migrációs helyzet kapcsán. Akkor is az országgyűlési választás zárta le a vitát - tette hozzá. Migráció ügyében is a magyar megoldás győzött. A magyar emberek döntésén múlik, mi lesz a megoldás ebben az ügyben.

13:40
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Mi lesz a benzinkutakkal?

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy 3-4 benzinkútbezárásról tud a kormány. Az állam adott esetben kijelölhet szolgáltatót egy-egy területen, így senki sem marad benzinkút nélkül - tette hozzá. 10 liter benzint vagy gázolajat lehet maximum elvinni kannában az új intézkedés szerint. 

13:43
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Második helyen az unióban a magyar gazdasági növekedés

Gulyás közlése szerint a négy stop intézkedés 3 százalékponttal csökkentette a hazai drágulást. Szólt arról is, hogy a magyar gazdaságpolitika eredményességét jól mutatja, hogy az unióban a második helyen áll a magyar bővülés. 

13:46
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kiáll a kormány a gyermekvédelmi törvény mellett

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány kitart a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás mellett. Magyarország a jogállam alapértékeit kiemelten fontosnak tartja, és ezért a gyermekek védelmét kiemelten fontosnak tartja. Ha a baloldal jutna hatalomra, akkor az általuk képviselt kommunista és fasiszta eszmék összeegyeztethetetlenek az uniós alapértékekkel. 

A pénz nem Brüsszel pénze, hanem jár nekünk - tette hozzá. 

13:52
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Egyértelmű helyzet

Az Európai Bizottsággal megállapodtunk, majd a gyermekvédelmi törvény elfogadása után nem került sor a megállapodás aláírására a helyreállítási alap ügyében, tehát ha visszavonnánk a törvényt, akkor megszűnnének a támadások - mondta az Origo kérdésére Gulyás. Szólt arról is, hogy az nem igaz, hogy kijavították a meghibásodott tram-traineket Budapesten, nem egyeznek Karácsony szavai a valósággal. 80 kilométer felett ráztak a tram-trainek, de a BKV javítása után 60 kilométer fellett ráztak.  A gyártó javította meg később - tette hozzá. 

13:54
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Erre nem költ a kormány az adófizetők pénzéből

A bíróság ítélete szerint nincsenek veszélyben az uniós pénzek - mondta kérdésre Gulyás. Veszélyt csak a fasisztákat és kommunistákat képviselő baloldal jelent. A magyar adófizetők pénzéből nem akarjuk kisegíteni a benzinkutasokat - mondta egy másik kérdésre. 

13:57
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Politikai akció a március végi tanársztrájk

Szívesen tárgyalunk a pedagógusokkal, de egy politikai akciónak tűnik a március végi sztrájkhirdetés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mindenki tartsa be a jogszabályokat. 

14:00
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez felelőtlenség!

Van egy olyan Európai Egyesült Államok-eszme, amit a liberálisok kizárólagosnak fogadnak el, mi mások nem - mondta Gulyás. Felelőtlenség lenne magyar katonákat Ukrajnába küldeni - mondta Gulyás Márki-Zay egyik kijelentésével kapcsolatban. 

14:03
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az EP folyamatosan sérti az uniós jogot

Az Európai Parlament folyamatosan fogad el olyan határozatokat, ami szembemegy az uniós joggal - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

14:06
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Furcsa, hogy ezt Gyurcsányné nem olvasta

Gulyás kérdésre azt mondta, furcsa, hogy Dobrev nem olvasta azt az uniós rendeletet, miszerint az atomenergia környezetvédő energia. Atomenergia nélkül nem lehet elérni a párizsi klímacélokat.

14:09
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez nem felel meg a magyar jogállamisági feltételeknek

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarországon a jogállami felfogásnak nem felel meg az, hogy egy bíró előre prejudikál egy ítéletet. Egy esetleges orosz-ukrán háború esetében nagyrészt magyar menekültekre számítana a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:14
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Nyugaton nincs sokszínű sajtó

Az, hogy Magyarországról milyen hírek jutnak el Nyugatra, azok jól megvannak szűrve, vagy egyszerűen hamisított hírek - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nyugat-Európában nincsen sokszínű sajtó. Németországban már egy-két helyen megjelent Márki-Zay fasisztákat és kommunistákat képviselő nyilatkozata - tette hozzá. 

14:19
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Világos korlátokat szab a bíróságok döntése

Világos korlátokat szab a bíróság döntése egy-egy tagállam megbüntetése tekintetében - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:25
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gulyás: Minimum idegenben játszunk

Gulyás kérdésre azt mondta, a jogállamiság konkrét meghatározása nincsen benne az uniós alapszerződésben. Ha az unió pénzügyi érdekei sérültek, akkor a bizottság korábban is felfüggeszthette a kifizetéseket - tette hozzá. Az unió egyik szerve dönt az unió és a tagállam vitájában, tehát minimum idegenben játszik Magyarország. 

14:30
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

A bizottság április 3-ig várni fog a helyreállítási alap jóváhagyásával

A bizottság április 3-ig várni fog a helyreállítási alap jóváhagyásával. Tudvalévő volt, hogy Brüsszel támogatja a baloldalt, de egyelőre nem lehet tudni, hogy a kommunistákat és a fasisztákat támogatja-e - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:33
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Üdvözlendő, hogy a szakszervezetek be akarják tartani a törvényeket

Gulyás kérdésre azt mondta, üdvözli, hogy a szakszervezetek vissza akarnak térni a törvényesség talajára. Határátlépés volt, amit korábban tettek a szakszervezetek, hogy figyelmen kívül hagyták a bíróság döntését - tette hozzá. 

14:38
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ilyen 1944 óta nem fordult elő

Gulyás kérdésre azt mondta, az, hogy valaki fasisztákat akarjon képviselni 1944 óta nem fordult elő, míg 1989 óta nem fordult elő, hogy kommunistákat akarnak képviselni. Míg a pártszövetség tagjai falaznak ehhez a kijelentéshez - tette hozzá. 

14:41
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gulyás alaposan helyretette a volt indexesek blogját

Soha nem tartja a sajtószabadság sérelmének a volt indexesek blogja, hogy Karácsony a jobboldali sajtónak nem nyilatkozik, és nem tart sajtótájékoztatókat - mondta egy kérdésre Gulyás.  

14:47
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Eddig nem volt kondicionalitási rendelet

Eddig a kondicionalitási rendelet nem volt hatályban, ezért csak mostantól lehet érdeklődő leveleket küldeni a bizottság részéről a különféle uniós fővárosok felé - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:51
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ennek nem lesz inflációs hatása

Gulyás kérdésre azt mondta, az szja-visszatérítésnek nem lesz inflációs hatása. 

14:55
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Logikai kapcsolatok

Ma az tűnik a legmegalapozhatóbbnak, hogyha a gyermekvédelmi törvény miatt egy teljesen más területen nem akarja az unió jóváhagyni a helyreállítási alapot, akkor pont hasonló alapon indulhat eljárás Magyarország ellen - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Maga a bizottság elnöke is jogállamisági problémának tekintette a gyermekvédelmi törvényt - mondta a miniszter.  

14:59
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ezt ellenzi a kormány

Gulyás kérdésre azt mondta, minden tagállamok jogkörétől elvonandó dolgot ellenez. Európa országokból és nemzetekből áll - tette hozzá. 

15:02
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ha a baloldal nyer, akkor eljárás indulhat Magyarország ellen

A logika alapvető szabályai szerint biztosan eljárás indul Magyarország ellen, ha az a baloldal nyer április 3-án, aki a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli - mondta kérdésre Gulyás. 

15:10
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ennek köszönhető a magas növekedés

Tavaly 7,1 százalékos volt a magyar gazdasági növekedés, a rendszerváltás óta a legmagasabb – mutatott rá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta: ez nem csupán az uniós források hatékony felhasználásának eredménye, hanem annak a politikának is, amelynek köszönhetően alacsonyak az adók, évről évre rekordot döntenek a befektetések, növekednek a fizetések, így a fogyasztás is, támogatást kapnak a családok, és rezsiköltség biztosítja a háztartások alacsonyabb kiadását. Hangsúlyozta: Magyarország ezzel az eredményével a második az Európai Unióban, csupán Lengyelország produkált magasabb, 7,7 százalékos gazdasági növekedést. „Lehet egyes országokkal szemben bosszúhadjáratot folytatni, de ha egy gazdaságpolitika eredményes, annak megvan a következménye" – értékelte az eredményt a miniszter.

15:13
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Világos állásfoglalás

A magyar kormány mindent megtesz a kárpátaljai magyarok érdekében, de nem készül támadó háborúra - mondta kérdésre Gulyás. 

15:19
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gulyás: Szívesen várjuk Trumpot

Gulyás kérdésre azt mondta, szívesen várják Trumpot Magyarországra, de hivatalosan nem tudnak ilyenről.  

15:21
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Nincs jogorvoslati lehetőség

Gulyás kérdésre azt mondta, nincs jogorvoslati fórum a bírósági döntéssel kapcsolatban. 

15:25
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Jogállamiság és gyermekvédelem

Gulyás ismételten megismételte, hogy az unió komoly jogállamisági problémaként írta le a gyermekvédelmi törvényt, és a bizottság eljárást indított. A rendelet alkalmazásával kapcsolatban nem lehet tudni, mi lesz, de az egyetlen olyan eljárás, ahol pénzügyi források megvonása történt, az a gyermekvédelmi ügyhöz kapcsolódik - tette hozzá. 

15:26
február 16, 2022
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!