Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik. Az energiaválságról, a rezsicsökkentésről, és az Európát sújtó aszályról is szó lesz.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:30
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Miniszterelnöki interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:39
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszel a háborús gazdaság irányába halad! Mi új stratégiát javaslunk

Brüsszel a háborús gazdaság irányába halad. Ha ezen az úton megyünk tovább, abból nagy baj lesz. Mi új stratégiát javaslunk! - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Karl Nehammerrel közös sajtótájékoztatóján. Erről hivatalos Facebook-oldalán videót is megosztott.

09:05
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A gázembargó egy fal, ne ütközzünk neki!

Magyarország minden szankciós kérdésben dűlőre tudott jutni eddig az EU-val, de most egy falhoz értünk, a gázembargóhoz, és azt javasolja az uniónak, hogy "ne ütközzünk neki ennek a falnak", és ebben nincs egyedül - jelentette ki Orbán Viktor a Bécsben tartott sajtótájékoztatón.

09:23
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor 10 pontos terve

Tízpontos tervet hirdetett Orbán Viktor a héten Magyarország megvédésére.

09:31
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Rövidesen kezdődik

Perceken belül kezdődik az interjú.

09:35
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Nekünk kell megoldanunk az energiaellátásunkat

Örülök annak, hogy Brüsszelben próbálnak összeurópai megoldásokat találnak, azért jobb, ha mi magunkra számítunk. nem jó, ha arra számítunk, hgy Brüszelben megoldják az energiaellátás problémáját, ezt nekünk kell megoldanunk - mondta Orbán Viktor a brüsszeli tervekről.

Saját kezünkben kell lenni minden eszköznek, hogy az energiaellátást biztosítsuk.

09:38
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Nem működik az EU háborús terve

155 nappal ezelőtt az volt a terv, hogy amerikai tanácsadókkal, nyugati tervekkel Ukrajna legyőzi Oroszországot. A második terv az volt, hogy a szankciók megrendítik Oroszországot. A harmadik az, hogy alkalmazkodni tudunk a szankciókhoz. A negyedik az, hogy a világ csatlakozik a szankciókhoz. Egyik sem valósult meg: az oroszok nem állnak vereségre, a szankciók nem Oroszországot rendítették meg, a világ nincs velünk.

A stratégia elbukott, nincs többé, újra lenne szükség.

 

09:39
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Háborús gazdaság

Brüsszelnek nincs új stratégiája. Fogyasztás visszafogásról beszélnek, meg áremelésről. Ha Brüsszel nem válltoztat, októbertől háborús gazdaság lesz.

09:40
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Tüzet oltani nem lángszórókkal megyünk

Tüzet oltani nem lángszórókkal megyünk - mondta Orbán Viktor, érzékeltetve, hogy a szankciók nem működnek. Békét kell kötni, meg kell állapodni. Amíg nem lesznek orosz-amerikai tárgyalások a háború lezárásnak esélye csekély.

09:43
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Brüsszel javaslata einstand

Brüsszel 15 százalékos fogyasztáscsökkentési javaslata kinyitott egy új vitát. Akinek van gáza, adnia kell annak, akinek nincs. Ezt einstandnak hívják, nem tudjuk elfogadni.

09:44
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem az a gond, hogy lesz-e gáz

Magyarországnak lesz elég gáza. Nekünk ezzel nem lesz problémánk. Szijjártó Péter évek óta építi az alternatív útvonalakat. Az elmúlt években kiépült egy török-szerb útvonal, kötöttünk a horvátokkal is egy megállapodást.

A mi problémánk az ár - mondta a miniszterelnök.

09:45
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Meg kell védeni a rezsicsökkentést

Sok terve van a kormánynak: tüzifa kitermelésére készült program, kazánprogram készül. De ez a jövő terve. Most a rezsicsökkentést kell megvédeni - mondta a miniszterelnök.

09:49
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Ennyit spórolnak a családok az energián

Okos rendszert építettünk ki, ezt 10 évig tudtuk tartani. Meghatároztuk az árat, amit a családoknak fizetni kellett. Ezt az árat tartani tudtuk, úgy, hogy az állam kipótolta az árat. Ez 250 milliárd forintba került évente, ez azonban most felugrott 2 ezer milliárdra. Ezt már nem lehet kigazdálkodni.

Ezért döntött úgy a kormány, hogy az átlagfogyasztásig megmarad a rezsicsökkentett ár - vagyis minden család kevesebbet fog fizetni.

Ma egy magyar család spórol az áramszámlán 56 ezer forint, a gázszámlán 146 ezer forintot.

 

 

09:50
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Október lesz a vízválasztó

Októberben dől el, hogy Európa belesodródik-e a háborús gazdaságba, addig a kormány a rezsicsökkentést meg tudja védeni.

09:51
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért van lakossági piaci ár

A kormány azért alkotta meg a lakossági piaci árat, hogy a szolgáltatók ne tudjanak nyerészkedni a magas áron.

09:53
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Harcolunk, hogy megvédjük a rezsit

Vannak kormányok, amelyek válsághelyzetben széttárják a karjukat, emberek nem tudunk mit tenni, viseljük el a gondokat. Ilyen volt a 2010 előtti baloldali kormány Magyarországon. Mi védekezünk - mondta a miniszterelnök. Harcolunk, hogy megvédjük a rezsit, az emberek életszínvonalát.

09:56
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért nincs még béketárgyalás

Az angolszászok még mindig azt hiszik, hogy ezt a háborút meg lehet nyerni. Az amerikaiak finanszírozzák ezt a háborút. Eddig odaadtak 50 milliárd dollárt. De a második fél évben, vagy 2023-ban ezt ki adja oda, azt nem tudom - mondta a miniszterelnök. Európának nincs pénze.

Az amerikaiak még mindig azt hiszik, meg lehet nyerni a háborút, ezért nincs béketárgyalás. Ezen a novemberi amerikai félidős választás változtathat.

09:58
július 29, 2022
Vágólapra másolva!

Aszálykárok

Felmértük a károkat. Az a veszély nincs, hogy ne tudnánk élelmiszerrel ellátni a lakosságot. A saját ellátásunk biztonsága nincs veszélyben. Még export is lehet. A gazdák kára már más eset: a kárenyhítési alap kimerült. Ezért a kormány létrehozott egy munkacsoportot a gazdák kárainak enyhítésére. Egy héten belül várható döntés. A gazdák segítséget fognak kapni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről