A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - élőben a Kormányinfó az Origón

Események

Kormányinfó, GULYÁS Gergely, SZENTKIRÁLYI Alexandra, 2023.02.09.
Budapest, 2023. február 9. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Csütörtökön 12 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartanak, melyen beszámolnak a kormány újabb döntéseiről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
12:42
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányinfó déltől

Csütörtökön 12 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartanak, melyen beszámolnak a kormány újabb döntéseiről. Az eseményt az Origo élőben közvetíti. 

12:53
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Csökken az infláció Magyarországon

„A kormányzati intézkedések működnek, megfordult a trend! Csökken az infláció Magyarországon!" – írta Szentkirályi Alexandra hivatalos Facebook-oldalán, a kormányinfó előzeteseként.

12:56
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a legfőbb témák

Gulyás Gergely várhatóan a szerdai kormányülésen hozott döntésekről fog beszámolni, a témák között valószínűleg ott lesz majd az orosz-ukrán háború, az EU-s pénzek és a gazdaságpolitika is.

13:13
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó. 

13:15
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

A kormány támogatja a Fidesz-KDNP határozatát az orosz-ukrán háború ügyében

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy hosszú ülést tartott a kormány, és ezen a háborús helyzet volt a középpontban. A kormány támogatja a Fidesz-KDNP határozatát az orosz-ukrán háború ügyében. Elhúzódó háborúra kell számítani - tette hozzá. Mielőbbi fegyverszünetre és béketárgyalásra van szükség, hogy a gazdaságra gyakorolt negatív hatásokat csökkentsük. Humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának Magyarország - tette hozzá.

13:18
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Talán túl vagyunk az infláció csúcspontján

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a szankciók miatt mindenhol rekordokat döntött az infláció. Magyarország sem tudott ebből kimaradni, és a kitettségünk az energiaforrások terén is magas. Talán túl vagyunk az infláció csúcspontján - mondta a miniszter. Választ kell találni arra, hogy mi az infláció oka, hogy helyes legyen a kezelés. Az infláció döntő része külső ok - mondta Gulyás. 

13:22
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Itt vannak a legfontosabb kormányzati lépések

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy a magyar családoknak kell a legkevesebbet fizetniük az energiáért Európában. Gyármentő garancia-, és hitelprogram indult, valamint a kkv-k esetében kiterjesztették a kamatstopot. Nemzeti Tőkeholding rendszer jött létre, valamint az agráriumban is kamatstopot és törlesztőrészlet-fizetési stopot hirdetettek - ismertette Gulyás. Szólt arról is, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot is jelentősen emelték. Visszaállították és kifizették a 13. havi nyugdíjat - tette hozzá. Az élelmiszerárstop a legszegényebbek számára a legfontosabb. 

A diákhitelre is kiterjesztették a kamatstopot. 

13:25
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Jelentős keretbővítés a Baross Gábor Programban

Az eddigi 300 milliárdról 1000 milliárd forintra emelték a Baross Gábor Programban lévő hitelkeretet - jelentette be a miniszter. Gulyás közölte, hogy a gyermekvédelemről is tárgyalt a kormány, benyújtották az ellenkérelmet az uniós bírósághoz a korábbi eljárás miatt. Az EU alapjogi chartájában egyértelmű, hogy az oktatás nemzeti hatáskör, és a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek. 

Meg kell védeni a gyermekvédelmi törvényt az európai vitákban - tette hozzá. 

13:29
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a cél a tanári béreknél

Gulyás kérdésre elmondta, azt szeretnék, hogy 22 hónap múlva a pedagógusbérek elérjék a diplomás átlagbér 80 százalékát. Csak akkor lehet előrelépés ezen a területen, ha Dobrev Kláráék nem akadályozzák a forrásokhoz való hozzájutást. Bízik benne, hogy a jövőben a pedagógus szakszervezetekkel lehet megállapodás az új jogállási törvényről - tette hozzá.  

13:33
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gyermekvédelmi törvény: Jövőre lehet ítélet

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, jövő évben lehet bírósági ítélet a gyermekvédelmi törvényről. Egyelőre még nem kívánja értékelni a Finnországban és Svédországban tárgyaló Fidesz-delegáció tevékenységét, mivel az érintettek a jövő héten fognak erről beszámolni. 

13:35
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Nem kérnek a beavatkozásból

Gulyás kérdésre elmondta, a magánalapítványi formában működő egyetemek sem kérnek a bizottsági beavatkozásból. 

13:43
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gyurcsány hétfői botrányáról: más magánéletében nem kívánok vájkálni

Gulyás Gergely az Origo Gyurcsány Ferenc hétfői viselkedésével kapcsolatos kérdésére azt mondta, hogy 13 éve parlamenti képviselő, de nem gondolta, hogy tudnak neki újat mutatni. Mindezek mellett más magánéletében nem kívánok vájkálni. 

13:44
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ahol tudjuk, ott jövőre ki fogjuk vezetni az extraprofit-adót

A jövő évben is szeretnénk fenntartani a rezsicsökkentést, és vannak olyan szektorok, ahol jelentős extraprofit keletkezett - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az a méltányos, hogy a nagy nyereséget elkönyvelő cégek is hozzájárulnak a gazdaság működéséhez. Ahol tudjuk, ott jövőre ki fogjuk vezetni az extraprofitadót. 

13:46
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

"Nem mondok le arról, hogy a józan ész győzni fog Brüsszelben"

Nem mondok le arról, hogy a józan ész győzni fog Brüsszelben, de nem tesszük függővé a gyermekvédelmi törvény módosítását a korábbi módosításról szóló uniós bírósági döntéstől - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 

13:51
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Támogatást kapnak a kistelepülési gyógyszertárak

Kiegészítő támogatást kapnak a kistelepülési gyógyszertárak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mindezek mellett nincs felhalmozás a gyógyszerekben - tette hozzá.

13:53
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása

Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

13:59
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

A NATO érdekközösség is

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a NATO nemcsak egy védelmi szövetség, hanem egyben értékközösség is. Épp ezért joggal gondoljuk a svédek és a finnek kapcsán, hogyha nem értenek velünk egyet sok dologban, akkor ezeket átbeszéljük, hogyha a támogatásunkat kérik.

14:01
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Hét konzul segíti a magyar szurkolók jogvédelmét

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a német hatóságoknak joguk volt megállítani a Fradi-szurkoók vonatát, és meg kell várni a végleges híreket. Hét konzul segíti a magyar szurkolók jogvédelmét - tette hozzá. Senkinek nem jó, ha a szövetséges országok szurkolói között ellentétek vannak - mondta a miniszter.

14:09
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Rendszeres az egyeztetés a kormány és a jegybank között

Gulyás kérdésre elmondta, rendszeres a kapcsolattartás a miniszterelnök és a jegybank elnöke között.

14:16
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Donáth Anna azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjon idén uniós forrást

A kormányfő arra kérte a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy támogassák a finn és svéd NATO-csatlakozást - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A Miniszterelnökség vezetője egy másik kérdésre elmondta, hogy Donáth Anna azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjon idén uniós forrást.

14:19
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezért van magyarellenesség Brüsszelben

Magyarország azért nem kap forrásokat, mert a háború, a migráció és a gyermekvédelem ügyében mást képvisel, mint Brüsszel. Ezért van magyarellenesség Brüsszelben - tette hozzá. A teljes helyreállítási alap forrásainak 17 százalékát fizették ki egyébként. Ha minden tagállamnak odaadnák ezeket a forrásokat, akkor sokkal jobban járna az Unió, mert a tagállamok sokkal jobban használnák fel ezeket a forrásokat, mintha Brüsszelből megmondanák, hogy mire költsék.

14:23
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

A jegybank a fő felelős az inflációért

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, az inflációért viselt felelősség egyértelműen a jegybanké.

14:29
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez egy elismerés

Döntő a baloldali EP-képviselők felelőssége abban, hogy Magyarország nem jutott még hozzá az uniós források egy részéhez, miközben hatmillió forintot keresnek EP-képviselőként - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nem lát puccsista veszélyt Magyarországon Gulyás. A kormány elismerésként tekint arra, hogy 4 milliárd forintnyi összeget költöttek a baloldalra külföldről.

Gulyás: Ez egy elismerés is Forrás: MTI/Máthé Zoltán
14:37
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Számukra előnyös a kamarai tagság megszüntetése

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetése azok számára lesz előnyös, akik fenyegettek etikai eljárással. Egyébként érdekes dolog, hogy pont azon kamarai elnök fájlalja a kamarai tagság kötelező megszüntetését, akinek az államtitkársága alatt nem volt kötelező a kamarai tagság.

14:39
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Marad a magyar kereskedelmi képviselet Jeruzsálemben

Magyarország fenn kívánja tartani a kereskedelmi képviseletét Jeruzsálemben, minden más külpolitikai lépésről be fog számolni a kormányzat - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

14:48
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Erről nem tárgyalt a kormány

A kormány nem tárgyalt a végrehajtói rendszer átalakításáról - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Érdemes áttekinteni a rendszert a közbizalom érdekében, nem biztos, hogy a jogrendszerben lévő hibák vezettek a mostani büntetőeljáráshoz - tette hozzá.

14:52
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Mi a helyzet a Római-parton?

A Római-parton történtekkel kapcsolatban Gulyás elmondta, hogy több érv szól amellett, hogy a parti sávban épüljön fel a gát. Egy szabályozatlanságból létrejött helyzet van most jelenleg, mindenkit megért, aki a saját vagyonáért aggódik - tette hozzá.

14:57
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Csak ekkor van értelme a kijevi útnak

Gulyás kérdésre elmondta, van néhány olyan ügy Kijevvel, ami joggal tette feszültté a viszonyt. Amit meg lehetne oldani, az értelmet adna a találkozóra - tette hozzá. Ha van értelme az útnak, akkor mindig is álltunk rendelkezésre - mondta a miniszter.

15:06
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Itt semmi értelme a kondicionalitásnak

Mi tárgyalunk folyamatosan a bizottsággal, de ahol nincs EU-s pénz, akkor ott semmi értelme a kondicionalitásnak, ez a joguralom megszűnése - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

15:07
március 09, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan jön az összefoglaló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!