A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök állami kitüntetéseket adott át a Parlamentben.
Vágólapra másolva!

A millennium ünnepi esztendeje különös alkalmat ad arra, hogy emlékeztessük magunkat az állammal kapcsolatos Szent István-i üzenetnek egy különösen időszerű átgondolására: az állam a teljesítmények elismerése útján is minél inkább azonosuljon polgáraival, legyen mindenki hazája - mondta Mádl Ferenc köztársasági elnök az augusztus 20-ai állami kitüntetések átadásakor hétfőn a Parlamentben.

Az államfő Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János házelnök jelenlétében adta át a kitüntetéseket. Mádl Ferenc elmondta, hogy jeles hagyomány, hogy államunk, országunk, hazánk életének ezen a kitüntetett napján elismerő tisztelettel emlékezünk meg munkás mindennapjaink példamutatóan jeles személyeiről.

"Ez a kitüntető tisztelet és méltánylás minden esetben az adott személyt illeti, aki önmagát a legteljesebben volt képes hasznosítani a köz javára" - hangoztatta a köztársasági elnök, aki a kitüntetettektől azt kérte, hogy a munkásságuk alapján személyüket alapos okkal kitüntető állami elismerést tekintsék úgy: az egyben a szellemi értelemben vett legtágabb közösség, a haza megbecsülését fejezi ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!