A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Húsevőbaktérium-fertőzés egy budapesti kórházban

Vágólapra másolva!
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban húsevő baktériumok fertőztek meg három beteget. Emiatt egy hete le kellett zárni a kórházban a műtőt. A betegek állapota azonban folyamatosan javul, hamarosan elhagyhatják a kórházat.
Vágólapra másolva!

A fertőzés miatt a kórház műtőjét körülbelül egy hete ideiglenesen lezárták, de - a már elvégzett fertőtlenítés után - a betegek állapotától függően valószínűleg már néhány nap múlva újra megnyithatják.

A kórházban a fertőtlenítés mellett megtörtént a sebfertőzött betegek elkülönítése, a többi beteg kivizsgálása és a dolgozók szűrése is. A baktérium egyébként igen gyakori, a világon mindenhol előfordul, és hidegben, járványos időszakban az emberek nagy részének torokváladékában előfordul - mondta Benya László.

A baktérium elsősorban torokfájást, torokgyulladást okoz, de legyengült szervezeteknél, sebbe kerülve sebfertőzéshez és akár izomelhaláshoz is vezethet, ezért is hívják húsevő baktériumnak.

- Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden sebfertőzésnél elhal a körülötte lévő izomzat, de okozhat ilyen problémát is a baktérium által termelt toxin - közölte Benya László.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!