Előzetesben egy pénzszállító kirablásának újabb gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
A bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy alsónémedi férfit, aki a gyanú szerint segítséget nyújtott az 1998 májusában, Inárcs közelében kirabolt pénzszállító fegyveres támadóinak. F.Szilárd ellen az egyik rabló beismerő vallomása alapján indított nyomozást a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Emberölési kísérletben való bűnpártolás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) nyomozást folytat egy alsónémedi férfi ellen, akit a napokban előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

A PMRFK sajtóreferense elmondta, hogy a rendőrség gyanúja szerint F. Szilárd biztosította a feltételeket az 1998. május 8-án Inárcs közelében elkövetett pénzszállító elleni fegyveres támadáshoz, amelynek során egy biztonsági őr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gépkocsi trezorjából több mint 25 millió forint tűnt el, amely a mai napig nem került elő. A két elkövetőt a támadás után három nappal a rendőrség különleges szolgálata elfogta. A Legfelsőbb Bíróság a két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte fegyveres bankrablássorozat miatt.

A nyomozás során már felvetődött F. Szilárd neve, részvételét azonban egyértelműen nem sikerült bizonyítani, így őt a bíróság felmentette. Az egyik vádlott azonban később beismerő vallomást tett, amelyben más, eddig nem gyanúsított személyekre nézve is terhelő adatokat közölt. Ennek kivizsgálása érdekében a Legfelsőbb Bíróság az ügy iratait visszaküldte a PMRFK-hoz. Az F. Szilárd ellen indított nyomozás során több személyi és tárgyi bizonyíték került elő, amelyek igazolták a vádlott vallomását.

A Készenléti Rendőrség speciális egysége a PMRFK-val közösen december 12-én este alsónémedi lakásában elfogta F. Szilárdot, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!