Nem minden gamernek jó a legújabb Windows 11

gamer pc gaming videojáték
Fotó: Sean Do / Unsplash
Vágólapra másolva!
Egyes hardvereken több száz játék okozhat kék halál-képernyőt.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft útjára indította a Windows 11 idei változatát, a 24H2 főverziószámot kapott Windows 11 2024 Update rendszert. A megfelelő számítógépek a következő hetektől és hónapoktól kezdve hullámokban fogják felajánlani a rá való frissítést, ám a türelmetlenek kikényszeríthetik a telepítését, továbbá tisztán is installálhatják az új főverziót.

Viszont nem biztos, hogy a kényszerített telepítés jó ötlet, a Windows 11 idei főverziójának ugyanis akad néhány ismert és komolyabb hibája. Az egyik legcsúnyább a gamereket érintheti, a népszerű Easy Anti-Cheat csalásvédelmi rendszer meghajtószoftverének régebbi változatai kék halál-képernyőt okozhatnak játék közben, amennyiben a számítógépben 12. generációs és újabb Intel Core processzor, vagy Intel vPro technológiás processzor található.

A játékokban való csalást akadályozni hivatott Easy Anti-Cheat rendszer az Epic Games terméke, a SteamDB adatai alapján több száz játékot véd, beleértve az Apex Legends-et, a Fortnite-ot, az iRacinget, a Rustot, az Elden Ringet.

Az említettektől eltérő típusú processzort használó számítógépeken nincs baj, azokon továbbra is stabilan működnek az Easy Anti-Cheat régebbi verziói. A gond orvoslása a játékok fejlesztőire vár, olyan frissítéseket kell kiadniuk a termékeikhez, amelyek újabb verzióra cserélik a bennük lévő csalásellenes modult.

A hibajelenség miatt a Microsoft egyelőre blokkolta, hogy az érintett konfigurációkon a Windows Update felajánlja a legújabb Windows 11-re való frissítést.

Szerencsére szintén a SteamDB adatai alapján a népszerűbb termékeknél már megkezdődött a folyamat, potenciálisan az említett Elden Ring is kikerülhetett az érintett játékok köréből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!