A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Elkezdődött a Bartók Béla út felújítása

Vágólapra másolva!
Mintaburkolatok lerakásával kezdődött el szerdán a Bartók Béla út várhatóan másfél évig tartó rekonstrukciója. A nagyobb munkák hétfőn kezdődnek, de jelentős forgalomkorlátozásra csak júniustól kell számítani. Júniustól októberig lezárják az egész utat, egyedül a 7-es busz közlekedik majd rajta. A teljes felújítás jövőre fejeződik be.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a XI. kerületi Bartók Béla út rekonstrukciója. Szerdától több kisebb területen különféle mintaburkolatot raknak le, ezek közül választják majd ki a járda végleges burkolatát. A járdaszéleken és a fák körül az úttestről fölszedett macskaköveket rakják majd le, de előbb félbevágják azokat. Az első köveket ma Demszky Gábor vágta el kőfűrésszel. Az úttestre aszfaltburkolat kerül. Eltűnnek az útról a műemléknek számító sárga keramitkockák is, egyelőre nincsenek tervek arra, hogy valahol felhasználnák azokat.

A főpolgármester elmondta, hogy hétfőtől indul a közművek cseréje, átépítik a csatorna-, víz-, gázvezetékeket, az elektromos- és telefonkábeleket. Áprilisban és májusban csak kisebb elterelések lesznek, a jelentős forgalomkorlátozással járó munkák csak június közepén kezdődnek. Júniustól októberig nem lehet autóval közlekedni a Bartók Béla úton, a 7-es busz azonban jári fog.

Gumiágyba kerülnek a villamossínek, a nyári hónapokban ezért pótlóbuszok közlekednek majd. Áthelyeznek több villamos-, illetve buszmegállót is. A Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári út-Bocskai út kereszteződésében aluljárók épülnek. A munkákat úgy szervezik, hogy a metró építésénél már ne kelljen hozzányúlni a felújított részekhez. Demszky Gábor elmondta, hogy a körülbelül két kilométernyi útszakasz felújítása és a két aluljáró megépítésének költsége 13 milliárd forint, ezt teljes egészében a főváros állja. A teljes felújítás jövőre fejeződik be, új utcabútorokat helyeznek el, és rendbe szedik a növényeket is.

Korábban:

Tavasszal átépítik Dél-Budát

Háromszor annyi útfelújítás lesz a fővárosban, mint tavaly

Dugótól dugóig tervezhetjük a közlekedést

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

A főváros 120 éve

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!