A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kisebb, de annál fontosabb szabályokat módosítottak a Forma-1-ben két korábbi eset miatt, melyek a Kínai Nagydíjon történtek.

A sanghaji sprintfutam során Fernando Alonso 10 másodperces büntetést kapott, miután ütközött Carlos Sainzcal. A sprintek esetében az ott le nem töltött büntetéseket eddig nem lehetett továbbvinni, de most változtattak ezen. A módosítás értelmében, ha egy büntetést kiesés miatt nem tud a versenyző letölteni a sprinten vagy a futamon, a felügyelők ezt rajtrácsbüntetéssé alakíthatják a következő versenyre.

Carlos Sainz és Fernando Alonso miatt módosítottak bizonyos F1-es szabályokon
Fotó: AFP (Photo by Thomas COEX / AFP)

Szintén Kínában történt, amikor az időmérőn Sainz a Q2-ben hibázott és megtörte a Ferrarit. A spanyol sztár több mint egy perces várakozás után, már piros zászló hatálya alatt tovább tudott haladni, visszatért a bokszba, és az újraindítást követően a kvalifikációt is folytatta. Az FIA a megálló F1-es autókkal kapcsolatban a következő módosítást eszközölte: 

amelyik autó a bokszutcán kívül bármely területen megáll az időmérő vagy a sprintidőmérő során, és fizikai segítséget kap, nem vehet részt az edzés további részében" - 

számolt be róla a formula.hu.

Az F1-es sportszabályzatban egy harmadik apró változtatás is történt annak kapcsán, hogyan működik a folyamat egy verseny megszakításakor, ha a bokszutca bejárata valamilyen okból zárva van. A szabály szerint ebben az esetben a versenyautók a boksz helyett a rajtrácsra mennek, és aki elsőként odaér, annak a pole-pozíciós rajthelyre kell felállnia, a többieknek pedig sorrendben a rajtrács többi pozíciójában kell elhelyezkedniük.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!