A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nonstop razzia az ország útjain

Vágólapra másolva!
Május elsejétől a rendőrség megsokszorozza közúti ellenőrzéseinek számát, és a szabályokat súlyosan megsértőket szigorúbban bünteti. Ennek oka, hogy jelentősen nőtt a balesetek száma.
Vágólapra másolva!

Az első negyedévben jelentősen nőtt a közúti közlekedési balesetek száma, ezért a rendőrség május elsejétől a hónap végéig országos közlekedésbiztonsági akciósorozatot szervez - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Péter országos rendőrfőkapitány.

Döntő mértékben a súlyos és a könnyű sérülést eredményező balesetek száma nőtt, ami elsősorban a sebesség helytelen megválasztásával, az előzési, kanyarodási szabályok megszegésével, és az elsőbbségi szabályok megsértésével indokolható - írja a Népszabadság.

Elsejétől a rendőrség minden rendelkezésre álló sebességmérő eszközzel kivonul a leginkább balesetveszélyes utakra, megsokszorozza közúti ellenőrzéseinek számát, és a súlyos szabálysértések elkövetőit az eddiginél lényegesen szigorúbban bünteti majd.

Lejárt a gyermekes autósoknak adott türelmi idő: elsejétől megbüntetik azokat az autósokat, akik gyermeküket nem biztonsági gyermekülésben utaztatják.

(OS)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Kresz - a közúti közlekedés szabályai

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!