A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közlekedés - csütörtök délelőtt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tömegközlekedés

Május 2-ától a IX. kerületben új kerületi autóbuszjárat közeledik hétköznapokon Ferenc-busz névvel. Az új BKV járat az Aszódi utcától óránként indul és a József Attila lakótelep, majd a Haller utca környezetében lévő egészségügyi intézmények érintésével körforgalomban jár.

Mától 40 Expressz jelzéssel új autóbusz járat közlekedik hétköznaponként csúcsidőben Budaörsre. A 15 percenként induló járat gyors eljutást biztosít a budaörsi lakótelepről a Kosztolányi Dezső tér érintésével a Móricz Zsigmond körtérre, így a budaörsiek 30-35 perc alatt érhetik el Budapest központját.

Forgalomkorlátozások

Budán, a Bartók Béla út átépítésével kapcsolatban megváltozik a forgalmi rend:
A Budafoki utat egyirányúsítják kifelé a Szent Gellért tértől a Csíky utcáig. A befelé tartó forgalmat (a 86-os és a Tétény-buszokat is) a Csíky utca-Bartók Béla út útvonalra terelik el. Emiatt tilos megállni a Csíky utca páratlan oldalán.
A Műegyetem rakparton szintén tilos parkolni a Szt. Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, mert az útburkolatot javítják.
A Bartók Béla út külső szakaszán, az Ulászló utca és a Hamzsabégi út között, a villamospálya melletti sávot mindkét irányban lezárják, ezért ezen az útszakaszon is megállási tilalom van érvényben.

A XIII., Radnóti Miklós utca és a Visegrádi utca kereszteződésénél mától javítják a távfűtő-vezetéket. Emiatt a Radnóti Miklós utcát félszélességben lezárják a Hegedűs Gyula utcától a Visegrádi utcáig (a Váci út felé). A Visegrádi utcát lezárják a Radnóti Miklós utcánál, így a Balzac utca felől zsákutca lesz.

Az V. kerületben a Miatyánk utcában egy rendezvény miatt tilos megállni a páratlan oldalon reggel 8 órától 18 óráig.

Soroksáron csatornaépítés miatt félpályás útlezárásra kell számítani mától a Hősök terén, valamint a környező utcákban (Szitás utca, Bozótos köz, Zsilvögy utca, Házikert utca)

Budán, a II., Trombitás utat egyirányúsították a Garas utcától a Pasaréti útig szintén útépítés miatt.
A Retek utcát a Káplár utca és a Fillér utca között útépítés miatt zárták le, kerülni a Moszkva téren át lehet.

A Budakeszi úton az Irén utca és a Jánoshegyi út között 6 útszakaszon irányonként egy szűk sáv járható.

A Bécsi úton az Óbudai temető mellett egy hosszabb szakaszon irányonként egy szűk sáv járható. A Bojtár utcánál a kifelé tartók a benzinkúthoz nem tudnak balra bekanyarodni.

A Budaörsi úton a Gazdagréti út és a Kőérberki út között a kifelé vezető oldalon kb. 200 m-es szakaszon útépítők dolgoznak. A munkaterület mellett csak váltakozó irányban haladhatnak át.

A Tétényi úton a Csurgói útnál a befelé vezető oldalt lezárták, a másik oldalon irányonként egy sáv szabad. A Bartók Béla út előtt a Karolina út irányába vezető oldalt is felbontották.

A Soroksári úton a Kén utcánál útszűkület lassítja a kifelé tartó forgalmat, mert javítják a gázvezetéket.

A X., Ceglédi úton az Üllői úti torkolatnál megsüllyedt az útburkolat, ezért két sávot el kellett keríteni a forgalom elől.

Újpesten a Baross utcában a Tinódi utca és a Batthyány utca között a fél útpálya le van zárva közműépítés miatt.

A Terézvárosban, a Felső erdősorban a Benczúr utca és a Szalmás Piroska utca között félpályás útlezárás lassítja a haladást.

A Rippl Rónai utcában folyó munkák miatt jelenleg a Szondi utca és a Lendvay utca közé eső szakaszra nem lehet behajtani.

A Józsefvárosban a Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között irányonként egy sávban halad a forgalom.

Kőbányán a Gergely utcában a Sibrik Miklós útnál a Kőér utca felé vezető oldalt gázvezeték-javítás miatt felbontották.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!