A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kovács: a közszolgálat nem logisztikai háttér

Vágólapra másolva!
A köztisztviselői törvényre hivatkozott Kovács László külügyminiszter, amikor Schmitt Pál berni nagykövet visszahívása miatt hallgatták meg a külügyi bizottságban. Kovácsot azért hallgatták meg, mert két hetes határidővel hazarendelte Schmitt Pált, aki a jobboldal támogatásával indul ősszel a főpolgármesteri tisztségért. Kovács hozzátette: a közszolgálat nem arra való, hogy a politikai karrierhez logisztikai hátteret nyújtson.
Vágólapra másolva!

A bizottság fideszes elnöke, Németh Zsolt azért kezdeményezte a külügyminiszter meghallgatását, mert egy 2002-es kormányrendelettel szemben a miniszter nem hagyta meg még két hónapig helyén a nagykövetet.

Kovács László szerint a főpolgármester-jelöltség nem egyeztethető össze a köztisztviselői pártatlansággal, és a törvény szerint a köztisztviselőknek a teljes munkaidő teljes egészét köteles a munkájára fordítaniuk. Márpedig ha a nagykövet napi nyolc órában a leendő remélt foglalkozását tanulja (ahogy Schmitt Pál nyilatkozta), akkor nem tud eleget tenni a jelenleginek - mondta külügyminiszter, aki hozzátette: a közszolgálat nem arra való, hogy politikai karrierhez logisztikai hátteret nyújtson. A törvény pedig magasabb rendű jogszabály, mint egy kormányrendelet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!