A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kezdődik a vizsgálat az eltűnt iratról

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdi vizsgálni a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, hogy hová lett Szalay Gábor SZDSZ-es politikai államtitkár kartonja, amelyet 1995-ben kértek ki a Belügyminisztériumból. A Fidesz úgy tudja, hogy egy további MSZP-s politikus is érintett az ügynökügyben. Ezt a szocialisták tagadják. 
Vágólapra másolva!

A Belügyminisztériumból eltűnt irat másolatáról pénteken bizonyosodott be, hogy Szalay Gábor szabad demokrata képviselőé, a gazdasági tárca politikai államtitkáráé. Szalay péntek délután beismerte, hogy 1978 és 1988 között együttműködött a kémelhárítással. A Gazdasági Minisztérium SZDSZ-es politikai államtitkára nem kíván lemondani. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szombaton kijelentette: Szalay továbbra is élvezi bizalmát, mert nem volt ügynök.

Mécs Imre levélben fordult Lamperth Mónika belügyminiszterhez, hogy derítse ki hová tűnhetett a hiányzó karton. Vizsgálatot kér az eltűnt kartonról Markó György, a Történeti Hivatal elnöke is, és a Fidesz is fontosnak tarja az ügy kivizsgálását.

Kövér László, a Fidesz alelnöke szerint csak úgy igazolható a másolat hitelessége, ha előkerül az eredeti. Ezért a parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésére Kövér, mint a testület elnöke meghallgatásra hívta Kuncze Gábor egykori belügyminisztert, Markó Györgyöt, a Történeti Hivatal elnökét és Gondos Imrét, az átvilágítóbírák soros elnökét.

A Fidesz információi szerint az eddig nyilvánosságra került neveken túl van még egy szocialista politikus, aki érintett. Kövér László az Info Rádióban elmondta, hogy ez a politikus nem a mostani, hanem a Horn-kormány tagja volt. Bár nem állítják, hogy az illető együttműködött az állambiztonsági szolgálatokkal, de a Mécs-bizottság alapelvei szerint az érintettek listáján kellene lennie a nevének. Tóth Károly a Népszabadságnak elmondta: nem igazolható, hogy a Horn-kabinet még egy miniszterét az érintettek közé kéne sorolni a rendelkezésre álló dokumentumok alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!