Hamis okmánybélyegek Veszprém megyében is

Vágólapra másolva!
Hamis okmánybélyegeket találtak a Veszprém Megyei Bíróságon is, így a hamisítási ügyben már nyolc megye érintett. A hamisított bélyegeket használó csalók 4 millió forintos kárt okoztak a veszprémi bíróságnak.
Vágólapra másolva!

A Veszprém Megyei Bíróságon is találtak hamis okmánybélyegeket, a kár mintegy 4 millió forint. Az ügyben már nyolc megye érintett. Kármán Miklósné, a megyei bíróság elnökhelyettese szerdán az MTI-nek elmondta: az eddigi vizsgálataik alapján nyolc ügy esetében használtak hamis okmánybélyegeket - ügyenként 900 ezer forint összegben - a felperesként szereplő személyek, akik összesen mintegy 15 millió forintos peres követeléssel léptek fel nem létező cégekkel szemben.

A bíróság elnökhelyettese elmondta: ha a felperes a tárgyalás előtt eláll a pertől, az okmánybélyegek 90 százalékát készpénzben visszakérheti az illetékhivataltól. Hozzátette: a csalók Veszprém megyében csaknem 4 millió forintra tettek szert hamis bélyegek felhasználásával.

Kármán Miklósné elmondta: a csaló társaság szombathelyi kötődésű, viszont kecskeméti postafiókot és budapesti címeket adtak meg nem létező cégeik telephelyeként.

A Veszprém Megyei Bíróság a nyolc ügyre vonatkozóan a kért fénymásolatokat megküldte az okmánybélyeg-hamisítási ügyben nyomozó Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Ezzel nyolcra emelkedett az országos méretű bélyeghamisítási ügyben érintett megyék száma. Kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság illetékese jelentette be, hogy hét olyan keresetlevél is érkezett, amelyekre a gyanú szerint hamisított illetékbélyegeket ragasztottak; az államot azonban nem érte kár, mert a bíróságon felfedezték a hamisítást.

Néhány napja Komárom-Esztergom megyében fedeztek fel gyanús bélyegeket. Elsőként januárban, Baranya megyében bukkantak hamis illetékbélyegekre, s azóta más országrészben is előkerültek illegálisan készített és még ismeretlen módon forgalomba került okmánybélyegek. A vizsgálatokba a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is bekapcsolódott. Az országos méretű ügy kapcsán már többen vannak előzetes letartóztatásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!