Vadludakként húznak el a szocialisták

Vágólapra másolva!
Vadludak röpdösnek az MSZP kiadványának utolsó lapján a párt neve fölött, a régóta ismert piros szegfű pedig sehol nem jelenik meg a Medgyessy-kormány eredményeit felmutató füzetben - ebből többen arra következtettek, hogy megváltozott a párt logója. A vadludas logó azonban nem az MSZP, hanem a párt kampánycsoportjának, a Csapatjátéknak a jele, szerintük ezek a madarak jól szimbolizálják a csapatjátékot, mert egymást segítik repülés közben, és a vezér időnként hátrarepül a többiekhez.
Vágólapra másolva!

Az utcai standokon osztogatott és a postaládákba eljuttatott, a Medgyessy-kormány eredményeit tartalmazó kiadvány utolsó lapján, a párt neve fölött madarak röpdösnek, amiből többen arra következtettek, hogy új, az SZDSZ-ére emlékeztető logója van a szocialistáknak. A füzetben sehol nem szerepel a párt logójának számító piros szegfű, és szokatlan a kiadvány kék-fehér színe is, mivel a szocialisták kiadványaikon eddig elsősorban a piros, fehér és fekete színeket használták.

Tóbiás József, a szocialisták pártigazgatója - a párt sajtósán keresztül - azt nyilatkozta az [origo]-nak, hogy a vadludas logó kizárólag az MSZP kampánycsoportjának, a Csapatjátéknak a jele, az MSZP logója egyelőre nem változott. A csapatjátékosokat pedig azért szimbolizálják a vadludak, mert egymásnak felhajtóerőt képezve repülnek, így segítik egymást, és időnként a vezér is hátramegy a többi madárhoz. A Hamis vádak és a tények című kiadvány kék-fehér színével kapcsolatban annyit közöltek: nincs benne tudatosság, a nyomdai színválasztáskor ez a két szín tűnt a legmegfelelőbbnek.

Forrás: ==
Vadludak

A ludak nem először jelennek meg a szocialisták új kampányában: Tóbiás József az akció nyitányaként azt mondta: a Fidesz rágalmait az MSZP háromszor veri vissza, mint Lúdas Matyi.

A több ezer aktivista részvételével zajló kampány azt mutatja be, milyen eredményeket ért el a Medgyessy-kormány, illetve milyen "alaptalan vádakkal, rágalmakkal próbálja meg elfedni" azt a Fidesz - nyilatkozta korábban Tóbiás József, aki szerint ezzel a kiadvánnyal egy új munkastílus kezdődik az MSZP-ben. Korábbi sajtóinformációk szerint a kormány eddigi munkáját dicsérő, a Fidesz állításait hazugságnak minősítő kampányban részt vesznek azok a fiatalok is, akiket Ron Werber irányítása alatt képeznek ki a 2004-es uniós kampányra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről