A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Elfogták a Parlament felrobbantásával fenyegető diákot

Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogta azt a középiskolást, aki a rendőrséghez, az Országgyűléshez és több televíziós műsorhoz küldött elektronikus levelében a Parlament és a Magyar Nemzeti Bank épületének felrobbantásával fenyegetőzött - jelentette a rendőrség. A diák a kormány lemondását követelte levelében.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus üzenetet október 28-án küldték, a levél írója magát "mocskos terroristának" nevezi, és közli, hogy november 4-én fel fogja robbantani a Parlamentet egy repülővel és a Magyar Nemzeti Bankot egy pokolgéppel, ha nem mond le a kormány. A levelet írója "Jolgi Bin Laden után szabadon" aláírással jegyezte - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság internet-csoportjának vezetője, Peszleg Tibor. A fenyegetőzőt csütörtökön fogták el.

Kihallgatásán a vidéki középiskola diákja beismerte, hogy ő küldte iskolatársának postafiókjáról a levelet, amit viccnek szánt és nem gondolta, hogy komolyan veszik. A fiú ellen közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás, de vélhetően amiatt is felelősségre vonják, hogy jogosulatlanul használta fel iskolatársa címét.

"Ez az első eset, hogy ilyen fenyegető levelet kaptak, és az, hogy egy nap alatt elfogták a levél küldőjét, azt bizonyítja, nem lehet eltűnni az internet látszólagos névtelensége mögött" - jegyezte meg az internetes rendőr.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!