A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásFrance-Hungary
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Egy olajvállalkozót lőttek fejbe

Vágólapra másolva!
A Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója az a férfi, akit egy ismeretlen több lövéssel megsebesített a főváros XVII. kerületében hétfőn reggel - értesült több televíziós társaság.
Vágólapra másolva!

A Hír Tv a vállalatvezető nevét is közölte, s kiemelte: Sáska László cégét "az Altus Rt. (a televízió minősítésében Gyurcsány Ferenc jelenlegi sportminszter vállalkozása) és a Magyar Villamos Művek alapította, 11 és 9 millió forintos tőkebefizetéssel".

"A férfi egy olajkereskedelemmel foglalkozó, több milliárd forint árbevételű cég, a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója; a rendőrök vizsgálják, hogy üzleti kapcsolatainak volt-e valamilyen szerepe a merényletben" - hangzott el az RTL hétfő esti híradásában.

A Magyar Televízió esti Híradójának értesülése szerint a nyomozók nem zárják ki, hogy a leszámolás mögött pénzügyi vita állhat, ugyanis a vállalkozó komoly, több százmilliós adósságot halmozott fel. Az ügyben már az ORFK is vizsgálódik, ugyanis felmerült, hogy az üzletember orosz kapcsolatokkal is rendelkezik.

A vállalkozás cégbírósági bejegyzések tanúsága szerint szállítmányozással és olajkereskedelemmel is foglalkozott. A Fortus Rt. árbevétele tavaly meghaladta a 17 milliárd forintot. A vállalkozást 1995-ben közösen alapította a Magyar Villamos Művek és az Altus Rt.

A Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. sajtóosztályán elmondták: a Fortus Rt.-hez az MVM-nek évek óta nincs köze, miután részesedését a cégben több évvel ezelőtt eladta. Azóta sem és jelenleg sincs semmiféle üzleti kapcsolatban a Fortus Rt.-vel. Az MVM korábban két, erőművi olaj raktározására szolgáló tárolóval rendelkezett, ezek egyikét a Tiszai Erőmű vásárolta meg, a másikat a százhalombattai Dunamenti Erőmű bérli.

Két kereskedelmi televízió szerint a megsebesített férfi 1996-ban lett a Fortus Rt. vezérigazgatója, ahol akkoriban felügyelőbizottsági tag volt Gyurcsány Ferenc is. A jelenlegi sportminiszter azonban 1997-ben kiszállt a vállalkozásból.

"A Fortus többsége ma külföldi tulajdonban van, s a cég neve legutóbb egy olajügy miatt szerepelt a sajtóban. A Békés megyei vámosok 1998-ban a Fortus Rt. nevére kiállított hamis számlákat találtak egy benzinkutakat működtető vállalkozásnál" - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem tudott új információval szolgálni a meglőtt férfi állapotáról, de annyit közölt: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a férfi belehalt volna sérüléseibe. A rendőrség továbbra is emberölés kísérlete ügyében nyomoz - tette hozzá. A Központi Honvédkórház baleseti osztályvezető ügyeletes orvosa annyit közölt, hogy a meglőtt férfi állapota nem változott, életben van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!