Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt jövő kedden kezdődik Kövér György alezredes, a Budapesti Fegyház és Börtön volt gazdasági igazgatójának büntető-pere. Az egykori igazgatót azzal vádolják, hogy jogsértő módon működött közre Döcher György elítélt külső foglalkoztatásának engedélyezésében.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Katonai Ügyészség Kövér Györgyöt hivatali visszaéléssel vádolja, amely a Btk. szerint három évig tartó szabadságvesztéssel sújtható. A bíróság illetékese szerint kedden sor kerülhet az elsőfokú ítélet kihirdetésére.

Döcher György miközben különböző erőszakos bűncselekmények - lopás, csalás, önbíráskodás, súlyos fenyegetés, zsarolás, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése, illetve robbanószerrel, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés - miatt kiszabott ötéves börtönbüntetését töltötte, raktárosként dolgozott abban a XV. kerületi presszójában. Ott ölte meg őt és bolgár állampolgárságú társát géppisztollyal egy máig ismeretlen férfi 1999. február 2-án.

A katonai ügyészség vádirata szerint az elítéltek külső munkahelyen történő foglalkoztatásának engedélyezése a gazdasági igazgató hatáskörébe tartozott. A hatályos rendelkezések szerint az elítéltnek a munkavégzés engedélyezéséhez egy bizottság elé kellett volna állnia, de a vádlott közbenjárt azért, hogy Döcher Györgynek ezt ne kelljen megtennie, s mihamarabb a külső munkahelyre kerülhessen - áll a vádiratban.

Időközben munkaügyi per is indult, melyben Kövér György az alacsonyabb szolgálati beosztásba helyezéséről szóló fegyelmi büntetésének hatályon kívül helyezését kérte.

(MTI)

Korábban:

(1999.12.29.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről