Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Feljelenti önmagát Deésy Géza, a koronatanú<br/>

Vágólapra másolva!
Önmagát és "ismeretlen társait" is feljelenti ma a Fővárosi Főügyészségen Deésy Géza, a kazettaügy koronatanúja. Deésy a feljelentésben leszögezi: a cselekmény tisztázásához fűződő közérdek jelentősebb, mint személyes érdeke. Megerősíti: az általa rögzített megbeszélés célja az volt, hogy a résztvevők megállapodjanak, miképp juttatnak el hárommillió forint kenőpénzt Torgyán Attilához. Ezt tanúsította a Népszava számára abban az írásos nyilatkozatban, amit hozzájárulásával tegnap küldött el a lap az ügyészségre.
Vágólapra másolva!

Deésy hamis vád miatt feljelenti Torgyán Józsefet is. Torgyán ugyanis bűncselekmények elkövetésével és zsarolással is vádolta a koronatanút. Deésy részletesen válaszol Torgyánnak a Népszavának adott interjújában.

Ma hozzák nyilvánosságra a Fővárosi Főügyészség döntését a Népszava által elküldött kazetta ügyében - mondta Sódor István fővárosi főügyész. Eldől az is, hogy a Népszava által elküldött kazetta, a koronatanú nyilatkozata, illetve feljelentése nyomán indítanak-e nyomozást az ügyben vagy feljelentés-kiegészítést rendelnek-e el.

A Fidesz országos elnökségének kétnapos, ma kezdődő ülésén is téma lesz a kazettaügy, illetve a kisgazdapárti botrányok. Egyes információk szerint az FKGP szerdai elnökségi ülésén Torgyán József hűségnyilatkozatot kért a kisgazda vezetőktől: ha felbomlana a koalíció, őt követik. Az értesülést Szabó János honvédelmi miniszter cáfolta.

Torgyán József tegnap közleményben tudatta: Deésy Géza nem pártatlan koronatanú, hanem az ő "politikai ellenfelei által létrehozott lejárató, hamisan vádoló csoport" vezetője. Deésyt zsarolással és különböző bűncselekményekkel vádolta meg. Deésy ma hamis vád miatt feljelentést tesz a miniszter ellen. A vádakra részletesen válaszol a lapunknak adott interjújában.

Ma kiderül, indul-e nyomozás

Ma hozzák nyilvánosságra a Fővárosi Főügyészség döntését a Népszava által átadott kazetta ügyében. A hangkazetta, illetve a koronatanú tegnap postázott nyilatkozata mellett ma megérkezik az ügyészségre Deésy Géza feljelentése, amelyben önmagát is megvádolja kazettaügyben. Ma eldől, indítanak-e nyomozást az ügyben, vagy feljelentés-kiegészítést rendelnek-e el.

Ma hozzák nyilvánosságra a Fővárosi Főügyészség döntését a Népszava által elküldött kazetta ügyében - tudtuk meg Sódor István fővárosi főügyésztől. Tegnap a főügyészség nyomozásfelügyeleti osztálya vizsgálta a kazettát, illetve a koronatanú írásos nyilatkozatát, melyet csütörtökön adott át a Népszava szerkesztősége a Fővárosi Főügyészségnek. A dokumentumban a koronatanú az általa felvett beszélgetés résztvevőiről, a felvételkészítés körülményeiről is nyilatkozott, valamint arról, hogy milyen okból jött létre a találkozó, és ki volt a kenőpénz címzettje. A főügyészség tegnap azt vizsgálta, hogy a hangkazetta, illetve a dokumentumok feljelentésnek minősülnek-e.

A fővárosi főügyész ma kapja meg Deésy Gézának, a kazetta-ügy koronatanújának feljelentését. A felvételt készítő Deésy ebben önmagát is bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, de úgy véli, a cselekmény tisztázásához fűződő közérdek jelentősebb, mint személyes érdeke. Feljelentésében megerősíti: az általa rögzített megbeszélés tavaly májusban azért jött létre, hogy tisztázzák: miképpen jutassanak el Torgyán Attilához hárommillió forint kenőpénzt. A feljelentésben megnevezi az ominózus beszélgetés résztvevőit is.

(Népszava)

Ajánló:

Korábban:

(2001. február 1.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről