Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Tímár György nem emlékszik arra, hogy Deésy Géza az ügyfele lett volna<br/>

Vágólapra másolva!
Tímár György kisgazda parlamenti képviselő hivatalosan még nem kapott értesítést arról, hogy Torgyán József kisgazda pártelnök megbeszélést kezdeményezne vele. A Független Kisgazdapárt szerdai rendkívüli országos elnökségi ülésén Torgyán nem indokolta, miért tartja fontosnak, hogy - a testület határozata alapján - meghallgassa Tímár Györgyöt.
Vágólapra másolva!

A kisgazda pártelnök csütörtöki, a kazetta-ügy koronatanújával kapcsolatban kiadott közleményében úgy fogalmazott: "Deésy Géza és a Népszavában megjelent hamis vád egy másik szereplője nem a kisgazdapárttal, hanem Tímár György képviselővel hozható kapcsolatba."

Tímár György azt mondta: semmi akadálya nincs annak, hogy elbeszélgessen Torgyán Józseffel, hiszen ezt 30-40 évvel ezelőtt is megtette. "Most érkeztem meg kéthetes, orvosi javaslatra előírt pihenésemről, ezt írásban is bejelentettem a frakcióvezetőnek, így viszont nem tudom, hogy mi történt itt az elmúlt két hétben" - közölte a kisgazda politikus.

Lapinformációk szerint Torgyán azért kezdeményezte Tímár mielőbbi meghallgatását, mert az képviselő korábban jogi képviselője volt Deésy Gézának, aki magnófelvételt készített egy megbeszélésről, amelynek alapján kenőpénz átvételével hozták kapcsolatba Torgyán Attilát, a pártelnök fiát.

A Deésy Gézával kapcsolatos kérdésre Tímár György azt mondta: nem emlékszik arra, hogy jogi képviselője lett volna a férfinak, de elképzelhetőnek tartja, hogy több mint tíz évvel ezelőtt ügyfele volt a vállalkozó. "Ismerem Deésy Gézát, 1991-92-ben valóban kapcsolatban voltam vele, amikor ő volt a kisgazda vállalkozói tagozat elnöke. Akkoriban én Torgyán József egyetlen politikai tanácsadójaként tevékenykedtem" - mondta Tímár.

(MTI)

Korábban:

(2001. február 2.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről