Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A rendőrség a feljelentettet leszámítva bárkitől kérhet információt a kazetta-üggyel kapcsolatosan<b

Vágólapra másolva!
Mint arról már korábban hírt adtunk, a Népszava által a múlt héten közölt cikksorozat szerint megpróbálták megvesztegetni Torgyán Attilát, a kisgazda pártelnök-miniszter fiát. A Fővárosi Ügyészség, miután meghallgatta a megvesztegetési kísérlet előkészületeit rögzítő kazettát, és kihallgatták a felvételt készítő és az ügyben feljelentést tévő Deésy Gézát, elrendelte a feljelentés kiegészítését. Az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese elmondta: az kazetta-üggyel kapcsolatosan - a feljelentettet leszámítva - bárkitől kérhetnek információt vagy dokumentumot.
Vágólapra másolva!

A rendőrség feljelentéskiegészítés során - a feljelentett kivételével - bárkitől kérhet okiratokat és adatokat, valamint felvilágosítást, meghallgathatja a feljelentőt, illetőleg a sértettet, megtekintheti helyszínt, illetve szaktanácsadót is alkalmazhat - közölte kedden az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese.

Rózsa András ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy meghallgathatja-e a rendőrség a kazetta-ügy többi érintettjét az követően, hogy az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán hétfőn meghallgatták Deésy Gézát, a Népszava című napilap kazetta-ügyének koronatanúját.

A Fővárosi Főügyészség pénteken rendelte el a feljelentés kiegészítését az úgynevezett Népszava-kazetta-ügyben, és ennek teljesítésével a rendőrséget bízta meg.

A Fővárosi Főügyészség részletes utasítást adott a teendő intézkedésekre annak érdekében, hogy megalapozottan lehessen állást foglalni a nyomozás elrendeléséről.

Az eljárás további alakulására az ügyészség kiemelt figyelmet fordít.

Sódor István fővárosi főügyész pénteken elmondta: a Fővárosi Főügyészségnek azt kellett megállapítania, hogy a Népszava által elküldött kazetta, a koronatanú nyilatkozata, illetve feljelentése nyomán nyomozást indítanak az ügyben, megtagadják azt, vagy közbenső intézkedésként feljelentéskiegészítést rendelnek el.

Az említett kazettát a Népszava juttatta el hétfőn a Legfőbb Ügyészséghez azzal a gyanúval, hogy a felvétel alapján esetleg korrupcióban való érintettséggel lenne gyanúsítható Torgyán Attila, a földművelésügyi miniszter fia.

Torgyán Attila a múlt héten határozottan visszautasította, és alaptalannak nevezte a Népszava vele kapcsolatos állításait.

Torgyán József földművelésügyi miniszter pedig jogi lépések megtételét helyezte kilátásba.

A Legfőbb Ügyészség megvizsgálta a Népszavától kapott kazettát, valamint a csatolt feljelentést, majd továbbította a Fővárosi Főügyészségnek.

(MTI)

Ajánló:

(2001.01.31.)

Korábban:

(2001.02.06.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről