A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Balesetek hétvégéje áll mögöttünk

Vágólapra másolva!
Közel kéttucat halott és majdnem félszáz sérült a mérlege az utakon az utóbbi négy nap egyre téliesebb időjárásának. Az autósok gyakran nem veszik figyelembe, hogy a csúszós utakon megnő a féktáv és a rossz látási viszonyok mellett is gyorsan hajtanak.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A megváltozott időjárási körülmények okolhatók a szokatlanul nagy számú hévégi baleset miatt. Múlt hét csütörtök óta 22 ember vesztette életét az utakon, és közel 50-en megsérültek. A sofőrök gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy a nyirkos időben csúszósabbak az utak, és a ködszitálás miatt csökken a látótávolság. Sokan még mindig úgy vezetnek, mint jó időben.

Vasárnap egy ember vesztette életét Szekszárd közelében, amikor fának hajtott egy kisbusz. A busz sofőrje és utasa kiesett a járműből a 65. számú főút szentgáli elágazójánál. Egyikük a helyszínen életét vesztette. A túlélő sokkos állapotba került. Az ütközés erejére jellemző, hogy a gépkocsi motorja kiszakadt.

Szombat délután az M7-esen csúszott meg és ütközött oszlopnak egy autó, melynek utasa a helyszínen meghalt. A sofőrt kórházba szállították. Az autó a Budapest felé vezető sáv 50-es kilométerénél, a velencei lehajtónál feltehetően egy vízátfolyáson csúszott meg, és az út mellett egy korábbi - ugyancsak halálos - balesetben kidőlt segélykérő telefonoszlop acélcsonkjának ütközött, amely szinte felnyársalta.

A 62-es főúton a Fejér megyei Szabadegyháza külterületén két férfi halt meg, egy pedig súlyosan sérült egy másik balesetben. A Dunaújváros felől Seregélyes felé tartó személyautó előzni kezdett, ám a manővert nem tudta befejezni, és frontálisan ütközött egy szemből érkező gépkocsival. Az előző gépkocsi vezetője súlyosan sérült, a másik autó sofőrje és utasa a helyszínen meghalt.

Szombat reggel a 6-os főúton történt súlyos tömegbaleset, amelyben ketten meghaltak és 13-an megsérültek. Dunakömlőd határában reggel hét óra körül egy Budapest felől érkező pótkocsis kamion eddig ismeretlen okból letért az úttestről, padkára futott, majd az ellenkormányozás miatt kipördült a pótkocsija. Az úttestre forduló szerelvény egy Paks felől szabályosan közlekedő mikrobuszba ütközött, amely az árokba fordult, majd a kamion rádőlt.

Szombat reggel egy másik baleset is történt az M1-esen Tatabánya és Bábolna között. Itt ketten meghaltak, hárman megsérültek.

MTI/[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!