Orbán: Népszavazást kezdeményezne a Fidesz a vízvagyonért

Vágólapra másolva!
A Fidesz tudomása szerint a vízközművek privatizációját tervezi a kormány, és ha ez bebizonyosodik, a Fidesz népszavazást fog kezdeményezni ez ellen - mondta Orbán Viktor pártelnök pénteken a Hír Televízió műsorában. Az interjúban Orbán arról is beszélt, hogy "történelmi bűnnek" tartja a Bajnai-csomagot.
Vágólapra másolva!

Ha privatizálni akarják a vízvagyont, akkor népszavazást kezdeményez a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken a Hír Televízió műsorában. Orbán azt mondta: "pontos tudomásuk" van arról, hogy "a vízvagyon ellopása éppen most készül", szerinte megindult a "bújtatott eltulajdonítás folyamata". A Fidesz elnöke a következő 30-40 év legfontosabb nemzetgazdasági vagyontárgyának nevezte a magyar vízvagyont, és arról beszélt, hogy Magyarország nagyon előnyös helyzetből tud startolni, "ha nem engedjük magunkat meglopni". Orbán azt ígérte: ha a népszavazás szervezése közben mégis eladnák vagy koncesszióba adnák a vízközműcégeket, akkor vissza fogják venni őket, ahogyan korábban a társadalombiztosítás esetében is szó volt róla.

A Fidesz vezetője az egyórás interjúban arról is beszélt, hogy "történelmi bűnnek" tartja a Bajnai-csomagot, mert szerinte 200 ezer munkahely megszűnésével fenyeget. Orbán hozzátette, hogy a csomagot "nem varrná a miniszterelnök nyakába", mert az valójában az MSZP csomagja, és a szocialisták viselik érte a felelősséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!