A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb árhullám érkezik a Dráván

Vágólapra másolva!
A hétvégén hullott csapadék miatt újabb árhullám vonul le a Dráván. A vízügyi hatóság szerint 150 centiméterrel magasabb a vízszint a szokásosnál, ezért nem ajánlják a túrázást a folyón.
Vágólapra másolva!

Újabb árhullám indult el a Dráva vízgyűjtő területéről - közölte kedden a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. Az elmúlt hétvégén az Alpok Dráva-Mura vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék hullott, ennek hatására a Mura és a Dráva felső szakaszán nagyobb árhullámok alakultak ki.

A Dráván az árhullám hétfőn érte el az országhatárt, 24 óra alatt 63 centimétert emelkedett a vízszint, ami 150 centiméterrel magasabb az ilyenkor szokásosnál. A vízügyi igazgatóság számításai szerint Őrtilosnál várhatóan 250, Barcson 350, Drávaszabolcson 400 centiméter körül tetőzik a folyó. Az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet, a 430 centimétert várhatóan nem éri el a vízállás.

A vízügyi szakemberek a héten nem javasolják a drávai túrákat a folyó heves sodrása, és a vízben lévő nagy mennyiségű uszadék miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!