A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nézőpont: Csökkent a Jobbik népszerűsége

Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent a Jobbik támogatottsága: míg a júniusi európai parlamenti választás után a teljes népesség 9 százaléka támogatta, augusztus végére 5 százalékra csökkent a párt tábora - derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A kutatás szerint az MSZP támogatottsága tíz százalék alatt maradt, míg a Fideszre 37 százalék voksolna.
Vágólapra másolva!

Június óta kimutathatóan csökkent a Jobbik támogatóinak tábora a Nézőpont Intézet múlt héten készített felmérése szerint, amely a Heti Válasz csütörtöki számában jelenik meg. A júniusi európai parlamenti választás után a teljes népesség körében még 9 százalékot mértek, a nyár végére azonban 5 százalékra csökkent a szélsőjobboldali párt híveinek aránya.

Az MSZP támogatottsága tartósan tíz százalék alá csökkent: augusztusban százból nyolcan szimpatizáltak a kormánypárttal a kutatás szerint. Száz megkérdezett közül a Fideszre 37-en, az MSZP-re 8-an, a Jobbikra 5-en szavaznának, az SZDSZ, az MDF és a Lehet Más a Politika egy-egy százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A megkérdezettek valamivel több mint fele elképzelhetőnek tartja, hogy korábbi ígéretei ellenére Bajnai Gordon mégis elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Közben egy hónap alatt 52-ről 58 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint a kormányfő nem alkalmas a válságkezelő miniszterelnöki szerepre, miközben az előző havi 29 helyett 26 százalék látta őt alkalmasnak erre a feladatra a Nézőpont Intézet szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!