Beérné egy kormányfőjelölttel az MSZP vezetése

Vágólapra másolva!
Zászlót bont a Szili Katalin korábbi házelnök által indított baloldali mozgalom a napokban a Népszabadság szerint. Közben az MSZP vezetése Lendvai Ildikó pártelnök szerint még keresi kormányfőjelöltjét, az elnökség egyes tagjai azoban a lap szerint két személyt is jelölne, de ezt a szocialista vezetés többsége nem támogatja.
Vágólapra másolva!

Az elnökség több tagja támogatná, hogy az MSZP-ben két személyt is jelöljenek miniszterelnöknek, ennek ellenére valószínű, hogy csak egy jelöltről dönt a decemberi kongresszus - írja a Népszabadság névtelen forrásokra hivatkozva. Az elnökség többsége ugyanis a lap szerint úgy gondolja, hogy a kettős jelöltség feszültséget okozhatna, most pedig "egységre van szükség".

A Népszabadság szerint továbbra is Mesterházy Attila frakcióvezető a lehetséges jelölt, annak ellenére, hogy erre reagálva Lendvai Ildikó pártelnök azt mondta, hogy még nem született meg a döntés, csak két hét múlva határoz erről az országos választmány. Olyan hivatalosan meg nem erősített elképzelések is vannak a lap szerint, hogy más legyen a listavezető és a kormányfőjelölt, Lendvai Ildikó pedig tartsa meg a pártelnökséget.

A napokban hivatalosan is elindul Szili Katalin korábbi házelnök baloldali mozgalma. A lap szerint a szervezőket is meglepte, hogy a "Szövetség a Jövőért" mozgalomhoz már több százan jelezték csatlakozási szándékukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!