Elsüllyedt egy hajó a Kivu-tóban, sokan meghaltak

hajó,elsüllyed
Körülbelül 200 ember tartózkodott a fedélzeten
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 23 ember vesztette életét, amikor felborult és elsüllyedt egy utasokkal túlterhelt hajó a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Kivu-tóban - közölte csütörtökön a Dél-afrikai Fejlesztési Közösség (SADC) missziója.
Vágólapra másolva!

Molatelo Motau, a misszió vezetője szerint 40 ember élte túl a szerencsétlenséget. A mentési munkálatok folytatódnak, a halálos áldozatok száma egyelőre ismeretlen - közölték a kongói hatóságok, amiről az MTI számolt be. 

A helyi migrációs hatóság tájékoztatása szerint körülbelül 45 férfi és 35 női utas regisztrált a hajóra, tényleges számuk azonban nem ismert, és az életkorukról sincsenek adatok. A túlélők beszámolói szerint mintegy 200 ember tartózkodott a fedélzeten, a mentőszolgálatok pedig legalább 50 holttestet emeltek ki a vízből a balesetet követően. 

Ez a hajó körülbelül száz embert szállított, míg nagyjából harminc utas befogadására volt alkalmas

 - mondta egy helyi rádióállomásnak Dél-Kivu tartomány kormányzója.

Ahogy az Origo arról korábban beszámolt, elsüllyedt egy hajó Nigéria középső részén szerdán, a katasztrófában legalább 16-an meghaltak és sokan eltűntek - közölték a helyi katasztrófavédelem tisztségviselői. Nigériában az esős évszakban gyakoriak a hajóbalesetek. Múlt hónapban az ország északkeleti részében süllyedt el egy hajó, melynek során 40 ember meghalt. Legalább három illegális bevándorló meghalt és huszonöt eltűnt szeptemberben azt követően, hogy hajójuk elsüllyedt a görögországi Számosz szigeténél - jelentette a görög állami televízió hatósági beszámolók alapján. Arról is írtunk, hogy legalább kilenc ember meghalt és négy eltűnt, miután elsüllyedt egy brit-norvég halászhajó. A hajó 27 embert szállított a Falkland-szigetek partjainál, amikor viharba keveredett és elsüllyedt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!