A szomszéd üzletből fúrták meg a zálogház széfjét

Vágólapra másolva!
Egy pécsi zálogház kirablói úgy vittek el 64 millió forint értékű ékszert, hogy egy szomszédos üzlet falán keresztül rést vágtak a páncélszekrényen. A rablók több napon keresztül hajtották végre a bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Úgy fosztottak ki egy pécsi zálogházat, hogy a tolvajok a szomszédos üzlet falán keresztül vágtak rést a páncélszekrényen, amelyből 64 millió forint értékű ékszert vittek el.

Tamás Armand, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója az MTI-nek azt mondta: az elkövetők minden bizonnyal profik és alaposak voltak, több napon át készítették elő és követték el a bűncselekményt.

A rendőr főhadnagy szerint a tolvajok ismerték a páncélszekrény pontos helyét. A zálogházzal szomszédos, üresen álló üzletbe mentek, ahol a falat kibontva érték el a széf hátulját, amelyet aztán kivágtak.

Az üzlet, valamint a páncélszekrény riasztóval volt felszerelve. A széf a kifosztásakor riasztotta is a biztonsági szolgálatot, amely az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre ért, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki, amikor a tolvajok már elmenekültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!