Bandaháborúban öltek meg egy férfit Pest vármegyében

Vágólapra másolva!
Az egyik Dél-Pest vármegyei településen egy banda drogot árult, ahogy az ismerősük is. A banda tagjai megbeszélték, hogy egy kitalált ürüggyel találkozóra hívják az ismerőst. Amikor az ismerős és a barátai megjelentek a helyszínen, a banda tagjai rájuk támadtak. A menekülő barátokra támadtak, az egyiküket pedig fejen lőtték, aki kétéves kórházi ápolás után meghalt.
Vágólapra másolva!

A négyfős banda tagjai részben családtagok, részben pedig barátok, akik kábítószert árultak a településen, csakúgy mint az ismerősük, ami miatt területfelosztási vita alakult ki közöttük. 

2022 februárjában a banda tagjai megbeszélték, hogy az egyikük egy kitalált ürüggyel találkozóra hívja az ismerőst, ahol majd megleckéztetik. Este a banda egyik tagja felhívta az ismerőst azzal, hogy kifogyott az autójából a benzin a 51-es főúton, egy fogadónál és megkérte, hogy vigyen neki üzemanyagot. 

Fotó: Police.hu 

Amíg a helyszínen várták az ismerőst, a banda tagjai elrejtőztek a közeli erdőben, különféle eszközökkel és gumilövedékes fegyverrel felfegyverkezve. Az egyiküknél olyan fegyver is volt, amiből ólomból készült lövedéket lehetett kilőni. Amikor az ismerős és pár barátja megérkezett a helyszínre, a banda tagjai rájuk támadtak. 

Az egyik támadó a futva menekülő ismerőst mindössze 2-3 méterről fejbe lőtte egy ólomlövedékkel. Ettől az ismerős magatehetetlenül összerogyott. Két éves kórházi kezelés után belehalt a sérüléseibe. 

Az ügyészség az ismerőst fejbelövő támadót aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja, a társait pedig csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés előkészületével - írja az Ügyészség.hu

Ahogy korábban megírtuk, egy négyfős szegedi banda italozás közben eltervezte, hogy megleckéztetik azokat az ismerőseiket, akikkel rossz viszonyban vannak. Először két ismerősüket támadtak még, őket megkéselték és megerőszakolták, majd egy harmadik férfit halálra vertek.

Egy ajkai férfi rendszeresne vitatkozott az apjával. Csütrötökön is összevesztek egymással, a férfi ekkor a vita hevében halálra verte az apját. A gyilkosság után bejelentést tett a rendőrségen.

Gyilkosság történt augusztus 24-én Galgagyörk településen. Szombaton hívta fel a rendőrséget egy ember, hogy vérnyomokat talált a házában. Ő azt is mondta, hogy szülei nincsenek otthon, és telefonon nem is éri el őket. Miután a rendőrök kiértek a helyszínre, kiderült, hogy a 66 éves k. László összeveszett a feleségével, majd négyszer mellkason szúrta. Ezután a férfi a nejét bevitte a hatvani kórházba, majd elmenekült. A 48 éves nő belehalt a sérüléseibe. A rendőrök még aznap este, Zuglóban elfogták a férfit. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!