Népszabadság: gyerekekkel foglalkozott a salgótarjáni kaszaboló

Vágólapra másolva!
Nem tudták a salgótarjáni kétszeres gyilkos munkaadói, hogy a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt - írja a Népszabadság. Huszonhét jelentkező közül a negyedik legjobb eredménnyel kapta meg az iskolai esélyegyenlőségi koordinátori állást, ahol gyerekekkel dolgozott.
Vágólapra másolva!

Huszonhét jelentkező közül a negyedik legjobb teljesítménnyel kapta meg az iskolai esélyegyenlőségi koordinátori állást az a férfi, aki hétfőn, Salgótarjánban egy élelmiszerboltban bozótvágó késsel mészárolta le volt barátnőjét és annak új barátját - írja a Népszabadság. F. László az esélyegyenlőségi programot indító Salgótarjáni Többcélú Kistérségi Társulástól kapta meg a munkát.

Bár pszichiátriai kezelés alatt állt, és a gyilkosság előtt nem sokkal engedték ki a zárt osztályról, a kórház betegjogi okokból nem jelezhette a férfi munkaadójának, hogy miért kezelték a férfit - mondta a Népszabadságnak Szabó Géza, a balassagyarmati kórház igazgatója.

A férfi a kezelés után leadta táppénzpapírját, de annak kódjából nem derült ki, hogy mi volt a problémája. Munkaadója szerint ő nem jogosult megfejteni az orvosi papírokon lévő kódokat.

A férfi alkalmazásáról hattagú bizottság döntött, akik között nem volt pszichológus. F. László "egyfajta szociális munkásként" dolgozott - írja a lap. A férfi a gyilkosság előtt egy héttel még hátrányos helyzetű gyerekeket kísért egy budapesti kirándulásra.

Az iskolában, ahol dolgozott, jó modorú, kellemes ember benyomását keltette, munkájára nem volt panasz.

Hétfő este a salgótarjáni férfi valószínűleg féltékenységből bozótvágó késsel megölte volt barátnőjét és annak új barátját. A 27 éves gyilkost a rendőrök elfogták, egy pszichiátrián őrzik. A 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később, a kórházban halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!