A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hétfőtől érvényes a kormány önkorlátozása

Vágólapra másolva!
Hétfőtől sem a minisztériumokban, sem azok háttérintézményeiben nem lehet új vezetőket kinevezni, de a kormány korlátozza a közbeszerzéseket és az uniós pályázatokról szóló döntéseket is. A kormány januárban jelentette be, hogy márciustól korlátozza mozgásterét.
Vágólapra másolva!

Március 1-től, illetve április 1-től bizonyos területeken döntési tilalmat vezet a kormány, ezeken a területeken sem személyi döntéseket nem hoz, sem hosszabb távú kötelezettségvállalásokat nem tesz. A kormány a változtatási tilalmat januárban jelentette be.

A döntés szerint március 1-jétől az új kormány minisztereinek kinevezéséig nem lehet új vezetőket kinevezni sem a minisztériumoknál, sem a központi államigazgatási szerveknél és ezek helyi szerveinél sem. Mostantól nem lehet a minisztériumokban szakmai tanácsadói és főtanácsadói címet adományozni. Márciustól a minisztériumokban célfeladat sem adható ki.

A költségvetési szervek és a vagyonkezelésükbe tartozó gazdasági társaságok hétfőtől egészen a választásokig csak olyan közbeszerzési eljárást írhatnak ki, amelynek eredményéről a következő kormány kinevezését követően döntenek. Halaszthatatlan beszerzések esetén a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár adhat ez alól felmentést.

Április első napjától a minisztériumokban, illetve a központi költségvetési szerveknél csak a közfeladatok zavartalan ellátásához szükséges kötelezettségvállalásokról dönthetnek. Szintén április 1-jétől nem köthető egyedi támogatási szerződés közhasznú és kiemelten közhasznú társaságokkal. Az új kormány kinevezéséig az uniós pályázatok bíráló bizottságai nem tesznek javaslatot projektek támogatására áprilistól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!