A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kizárta börtönviselt tagját a Jobbik

Vágólapra másolva!
Kizárta a Jobbik azt a vámospércsi párttagot, aki eltitkolta, hogy büntetett előéletű. A Magyar Nemzet írt arról, hogy a helyi szervezet egyik elnökségi tagja feleségének megölése miatt börtönben ült. A Jobbikban nem tudtak a férfi múltjáról.
Vágólapra másolva!

Kizárták a Jobbik tagjainak sorából Gombos Tibort, aki büntetett előéletűként lépett be a párt vámospércsi szervezetébe, de eltitkolta ezt az információt" - jelentette be szombaton a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor. A Magyar Nemzet szombati számában számolt be arról, hogy egy emberölés miatt elítélt politikus is tagja a Jobbik vámospércsi szervezetének.

A férfit 19 év börtönbüntetésre ítélték feleségének megölése miatt, 2001-ben szabadult. Gombos állítja, hogy ártatlanul ítélték el, baleset történt. Miután a lap megkereste, törölte magát a vámospércsi Jobbik honlapjáról, ahol az újság állítása szerint előtte elnökségi tagként szerepelt.

Sem a megyei, sem pedig az országos vezetőségük nem tudott arról, hogy Gombos Tibor súlyos bűncselekmény miatt börtönben volt - közölte a Jobbik pártigazgatója, aki szerint ezt felvételi kérelmén, önéletrajzában, és szóban sem jelezte senkinek. Szabó Gábor közleménye alapján a Jobbik lakossági bejelentések alapján értesült az információról.

A párt Etikai és Fegyelmi Bizottsága már a múlt héten vizsgálatot indított az ügyben, és kizárta Gombos Tibort a Jobbik tagjainak sorából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!