Mégsem büntetik a regisztrációs jegy nélkül utazókat

Vágólapra másolva!
Mégsem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak július 1-től. A pótdíjfizetést még az előző kormány rendelte el, ezt azonban most visszavonták.
Vágólapra másolva!

Az előző kormány szándékaival ellentétben július elsejétől nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn. A regisztrációs jegyet még az előző kormány vezette be arra hivatkozva, hogy csak így lehet megállapítani, hányan is élnek az ingyenes utazást biztosító kedvezményekkel.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte azt is, hogy a következő fél évben áttekintik a díjmentesen utazók regisztrációjának jelenlegi rendszerét, annak fejlesztési lehetőségeit és esetleges alternatívát. Az átmeneti időszakra való tekintettel indokoltnak tartják a pótdíjazás elhalasztását határozatlan időre.

A szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak (6 év alattiak, 65 év felettiek, hadigondozottak, menekültek) 2010. március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben. A regisztrációs jegy nélkül távolsági buszra vagy vonatra szállókat a jövő hónaptól 500 forint pótdíj fizetésére kötelezhették volna a szolgáltatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!