Kedve szottyant Orbánnak az LMP-hez

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor hivatala is küldött olyan informális jelzéseket az LMP képviselői felé, hogy a miniszterelnök szívesen találkozna a párt képviselőivel. Az LMP-sek a Fidesz gazdasági programjáról faggatnák Orbánt.
Vágólapra másolva!

Az LMP meghívására Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt részt vesz az ellenzéki párt parlamenti frakciójának ülésén. A kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter azt mondta: Orbán Viktor az emberek által az országgyűlési választáson megalapított nemzeti együttműködés rendszerének sikeres felépítése érdekében fogadta el a meghívást. Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta, pártja a Fidesz demokrácia felfogásáról és a kormány gazdaságpolitikai csomagjáról is szeretne beszélni a miniszterelnökkel.

Kölcsönös az érdeklődés, az elmúlt hetekben a miniszterelnökségről is jelezték, hogy szívesen egyeztetnének az LMP-vel - mondta szerdán reggel az [origo]-nak Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. Schiffer szerint nem volt formális megkeresés, hanem a folyóson, a parlamenti bizottságokban "voltak beszélgetések" a miniszterelnökségen dolgozó kormánypolitikusokkal, akik jelezték, nyitottak egy ilyen jellegű egyeztetésre.

Schiffer szerint az LMP-frakció kíváncsi a kormányfő motivációira is, elsősorban arra, hogy miért akarja kitenni a közintézmények falaira a nyilatkozatát (a kifüggesztést elrendelő kormányhatározatról részletesen itt olvashat). Az LMP frakcióvezetője szerint semmi különös nincs abban, hogy egy ellenzéki pár meghallgatja a hivatalban lévő kormányfőt, Schiffer az [origo]-nak azt mondta, egy hónapal ezelőtt találkozott a leköszönő miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!