A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A rendőrpalotával szemben bujkált a betörő

Vágólapra másolva!
A rendőrpalotával szembeni épületben bujkált egy férfi, akit több betöréses lopással gyanúsítanak. Elrendelték az előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását annak a betöréssel gyanúsított férfinak, aki a rendőrség központjával szemközti épületben bujkált - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Pap Judit szóvivő elmondása szerint a férfival, A. S.-sel szemben két-, míg társával, N. Gy.-vel szemben hatrendbeli betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. Utóbbi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A sajtóügyeletes elmondta, a két férfi - a gyanú szerint - az elmúlt hónapokban több alkalommal tört be fővárosi lakásokba. N. Gy.-t éppen egy betörésnél, állampolgári bejelentés alapján érték tetten a XVI. kerületi Szent Korona utca egyik családi házában kedden.

Az előállított férfi kihallgatásán további betöréses lopások elkövetését is beismerte. Az egyik betörés elemzésénél azonban előkerült egy biztonságikamera-felvétel, amelyen nem ő, hanem egy másik férfi látható; így derült ki, hogy N. Gy. nem egyedül dolgozott.

Az adatgyűjtés során a nyomozók így jutottak el a társához, A. S.-hez, aki közvetlenül a Teve utcai rendőrpalotával szembeni épületben bujkált. A lakásba a rendőrök csak szakember segítségével tudtak bejutni, mert a férfi többszöri csengetésre, felszólításra sem nyitott ajtót. A nyomozás során kiderült az is, hogy A. S. ellen az Esztergomi és a Monori Városi Bíróság korábban elfogatóparancsot bocsátott ki közokirat-hamisítás, valamint betöréses lopás gyanúja miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!