A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar gyümölcslevet adott Orbán az IMF-tárgyalóknak

Vágólapra másolva!
Szókimondó és határozott embernek írta le a magyarországi IMF-tárgyalásokat vezető Thanos Arvanitist a Blikk informátora, aki Irina Ivascsenkót csendesnek, Barbara Kaufmannt pedig aprólékosnak írta le. Az IMF-képviselők az Orbán Viktorral való tárgyaláson magyar gyümölcslevet és magyar ásványvizet kaptak, miután Orbánnál sosem szolgálnak fel mást.
Vágólapra másolva!

Az IMF-tárgyalások szerdai lezárultával kiderült: nem kis feladat meggyőznünk a küldötteket a 15 milliárd eurós (4300 milliárd forint) hitelkeretért - írja a Blikk. A lap tárgyalásokat követő forrása szerint a legkeményebb dió a Nemzetközi Valutaalapot képviselő Thanos Arvanitis, aki szókimondó és határozott ember, de nem agresszív. Irina Ivascsenko, az IMF hazai képviseletének vezetője csendes és udvarias. Ő kevesebbet beszélt, mert Arvanitis képviseli a szervezetet, így nem lenne szép, ha előtérbe tolakodna - írja a lap.

A küldöttség egyik színfoltja az Európai Bizottságot képviselő Barbara Kaufman. A háromgyermekes édesanya aprólékos, és szeret beszélni. Neki ellentéte Ettore Dorrucci, az Európai Központi Bank embere. Megfontolt, keveset beszél, inkább kérdez. Nem fecsérli a szót, gyakorta a szünetekben négyszemközt tisztázza a részleteket - írja a lap.

Az egyeztetések nem zajlottak rossz hangulatban, a felek betartották a diplomácia szabályait. Senki nem kapott ajándékot, és a tárgyalási szakaszok legfeljebb két órát tartottak. Orbán Viktornál pogácsa és ropi várta a küldötteket, kérésre kávét hoztak. A kormányfőnél mindig csak magyar ásványvizet és gyümölcslevet adnak, így a vendégek ízelítőt kaptak a hazai termékekből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!