Kétirányú útzár, nagy dugó az M1-en

Vágólapra másolva!
Mindkét irányban teljesen lezárták az M1-es autópályát Tatánál, mert takarítják a péntek délután történt baleset helyszínét a Győr felé vezető oldalon, a forgalmat az 1-es útra terelik. A főváros felé 15 kilométeres a dugó, a pályán Győr térségében, és az 1-es úton is torlódás van.
Vágólapra másolva!

Kétoldali útzár van az M1-esen egy baleset után Tatánál. A Győr felé vezető oldal forgalmát Bicskénél és Tatabánya-Újvárosnál az 1-es főútra terelik, a Budapest felé vezető oldalt továbbra sem lehet használni Tata és Tatabánya között, mert még tart a műszaki mentés. A főváros felé tartókat Nagyszentjánosnál, Ácsnál, Komáromnál és Tatánál az alsóbbrendű utakra terelik, a gépjárművek Tatabánya-Újvárosnál térhetnek vissza az autópályára.

Az Útinform tájékoztatása szerint a főváros felé több mint 15 kilométeres a torlódás.

Az útzár miatt Győr térségében is torlódás alakult ki az autópályán, ezért a Budapest felé tartó autósokat a rendőrség a nagyszentjánosi kihajtónál letereli a sztrádáról - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kálmán Gabriella elmondta: a terelés miatt az 1-es főúton is több kilométeres kocsisor torlódott össze, ezért arra kérik az autósokat, hogy más útvonalat válasszanak.

A rendőrség a 81-es főutat javasolja, azon Kisbérnél térhetnek vissza Tata felé a közlekedők. Lehetséges kerülőút a Bábolna felé tartó tatai út is. A harmadik lehetőség, hogy az autósok a Győr melletti Vámosszabadinál átmennek Szlovákiába és Párkánynál térnek vissza Magyarországra.

A sztrádán délután három óra után egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, áttért a Budapest felé vezető pályatestre, majd fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, majd egy másik, amely ezt követően az árokba hajtott. A balesetben hárman sérültek meg, a teherautók vezetői. Mindhárom tehergépkocsi vezetőjét kórházba szállították.

Stolczenberger Klára megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a szalagkorlátot átszakító teherautó vasanyagot szállított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!