Vágólapra másolva!
Kábítószerbirtoklásért és ittas gyorshajtásért tizenöt hónap börtönbüntetést szabott ki egy dublini bíróság a korábbi ír válogatott focistára, Anthony Stokesra.

Stokes még 2023. január 6-án lépte át a határt, amikor egy másik autóssal versenyezve részegen legalább 160 km/h-val hajtott Dublin területén, és a két autós majdnem össze is ütközött. Ezek után a házkutatás során mintegy 4000 euró (kb. 1,6 millió forint) értékű kokaint találtak nála egy zokniba bugyolálva és a légkondi mögé rejtve.

FOOTBALL - SCOTTISH CHAMP - HIBERNIAN v CELTIC
Anthony Stokes a pályán is nehezen volt megállítható
Fotó: DPPI via AFP

Stokes mindezekért másfél év börtönbüntetést kapott, és még annak ellenére is szabadlábon maradhat 1000 euróért cserébe a fellebbezésig, hogy egy minap elvégzett drogteszten ismét megbukott, pedig korábban azt állította, hogy teljesen tiszta - írja az RTE ír híroldal.

A 36 éves csatár az Arsenalban nevelkedett, de az első csapatban egyszer sem lépett pályára. Igazán ismertté a Sunderlend és a skót Celtic játékosaként vált, utóbbiban 135 bajnokin 58 gólt szerzett. Az ír válogatottban 2007 és 2014 között mindössze 9 meccsen lépett pályára, de gólt nem tudott rúgni.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!