A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Véresre verték a villamoson, mégsem segített neki senki

Vágólapra másolva!
Véresre verték a 28 éves Dávid arcát pénteken a szegedi 2-es villamoson – írja a Délmagyar.hu. A fiatalembert a leginkább az bántja, hogy senki nem sietett a segítségére, pedig a szerelvényen csaknem ötvenen utaztak.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Dávid pénteken este keveredett összetűzésbe két másik huszonéves utassal a szegedi 2-es villamoson – írja a Délmagyar.hu. „A Károlyi-kollégiumnál szállt fel két huszonéves srác” – kezdte történetét Dávid a Délmagyarország riporterének. „Amolyan nagypofájú fiatalok voltak. Az egyik rágyújtott, majd látványosan vigyorogni kezdett mindenkire, és felfelé fújta a füstöt. Látszott, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet.”

Dávid ezek után odament a dohányzó utashoz, és figyelmeztette, hogy a villamoson nem lehet cigizni. Ő válaszként Dávid arcába fújta a füstöt. „Erre én kivettem a cigit a kezéből, és elnyomtam a padlón. A srác megkérdezte, hogy menőnek érzem-e most magam, de válaszolni már nem tudtam, mert felállt, kirúgta a lábamat alólam, majd miután elestem, két kézzel, teljes erőből ököllel ütni kezdte az arcomat” – mesélte a fiatalember.

Mindez este 8 óra körül történt, a villamoson minden ülőhely foglalt volt, néhányan még álltak is, mindezek alapján tehát nagyjából ötvenen lehettek a szerelvényen, mégsem sietett senki Dávid segítségére. A villamos vezetője sem állította meg a kocsit, pedig a szerelvény be van kamerázva.

„Bár ezek a villamosok be vannak kamerázva, nem biztos, hogy a villamosvezető látta, mi történik” – mondta Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezető igazgatója a Délmagyarnak. Hozzátette, hogy a villamosvezetőnek nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rendőrséget viszont értesítenie kell. „A kamera felvette a történteket, le is mentettük. Ha a rendőrség kéri, átadjuk.”

Dávid, amikor fel bírt kelni, vérző orral elkérte a vezetőtől a szerelvény adatait, majd az Anna-kúti megállónál leszállt, és egyedül ment el a mentőállomásra, ahonnan továbbküldték az új klinika traumatológiájára. Feldagadt arccal sétált végig a belvároson. Dávid a történtek ellenére azt állítja, máskor is rászólna dohányzó utastársára. „Elég nagy baj, ha olyan világban kell élnünk, ahol egyesek azt hiszik magukról, hogy bármit megtehetnek” – mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!