Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak délutántól észak felől szakadozhat fel a felhőzet - írja a Köpönyeg.hu. Sokfelé valószínű kiadós mennyiségű eső (a magasabb hegységekben akár havas eső). A nyugati szél erős lesz. Hűvös, kellemetlen időre készülhetünk!

Mindössze 6 és 13 fok között lesz a legmagasabb hőmérséklet.

Péntek reggelre párássá válik a levegő, több helyen képződhet köd. Napközben változóan felhős időre van kilátás, de már csak elszórtan alakul ki újabb gyenge csapadék. 11 fok körül alakul a csúcsérték.

Szombaton többórás napsütés ígérkezik, zápor csupán elvétve fordul elő. 10 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő záporeső. 13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Emelkedett a gázolaj ára

Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 348-349 forintra nőtt, a benziné 339-340 forint maradt.

Az üzemanyagok ára legutóbb szombaton változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 6,35 forinttal, a gázolaj átlagára bruttó 12,70 forinttal nőtt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Boldog névnapot

Október 6. az év 280. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 86 nap van hátra.

Ma a Brúnókat és Renátákat ünnepeljük.

A Brúnó germán eredetű német névből származó férfinév. Jelentése: barna. A Renáta a Renátusz férfinév női párja.

Felavatják a Batthány-örökmécsest Budapesten

1926. október 6-án az emlékművet a Báthori utca és a Hold utca kereszteződésénél, egy kis tér közepén az utolsó, még élő 48-as honvéd, Lebó István jelenlétében avatták fel az állam vezetői. A Batthyány-örökmécses a szabadság jelképe lett, a kádárizmus utolsó éveiben a március 15-i ellenzéki tüntetések rendszeres színhelye volt.

Távkapcsoló

A Duna TV október 6-ra emlékezik a Kossuth papjával, majd a Szirmok, virágok, koszorúkkal. A TV2 az NCIS-ből ad új részt, aztán indul A törvény embere ötödik évadja, miközben az RTL Klubon a Miami helyszínelőkön izgulhatunk. A Super TV2-n jön A tengerészgyalogos című akciófilm, a LifeNetworkon Sokkoló függőségekről hallhatunk.

Mozipremierek

Kubo és a varázshúrok
A lány a vonaton
Nézd, ki van itt
Pizsamaparti
Virsliparti
Tűz a tengeren

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről