Ma sem ússzuk meg eső nélkül

Megi tájfun Tajvan vihar eső szél
Hualien, 2016. szeptember 27. Járókelők a viharos szélben a kelet-tajvani Hualien megye azonos nevű fővárosában 2016. szeptember 27-én, a szigeten tomboló Megi tájfun idején. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn eleinte marad a változóan felhős időjárás, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estétől DNy felől egyre többfelé ered el az eső - írja a Köpönyeg.hu.

14 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden rősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé (főleg a nap első felében) várható eső, záporeső. Az északi szél sokfelé lesz élénk, időnként erős. 10 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szerdán borús, csapadékos időre van kilátás. Főleg középső és a keleti területeken fordul elő újabb eső. A hőmérséklet a csapadékos idő hatására csökken. Már csak 8 és 13 fok között alakul a maximum.

Csütörtökön borongós idő valószínű, de átmenetileg sokkal kevesebb helyen alakul ki csapadék. Délután a nap is előbukkanhat. A csúcshőmérséklet 14 fok körül várható.

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Boldog névnapot

Október 10. az év 284. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 82 nap van hátra.

Ma a Gedeonokat ünnepeljük.

A Gedeon héber eredetű bibliai férfinév, jelentése megfejtetlen, egyesek szerint esetleg kétélű kard, kardforgató vagy sebzett kezű vagy romboló, pusztító. Ma Bendegúz, Dániel, Daniló, Dános, Ferenc, Gede, Gedő, Gida, Glenn, Hajna, Lajos, Leó, Leon, Lionel, Samu, Sámuel névnap is van.

Távkapcsoló

A TV2 A szultána után a Mr. Brooks című thrillert adja Kevin Costnerrel, a Viasat3-on A nagy fogás, a Duna TV-n pedig a Hawaii Five-0 folytatódik. Az HBO-n 21 órakor indul Sarah Jessica Parker új sorozata, a Válás, majd a Bizonytalan, miközben az OzoneNetworkön Új-Zélandot ismerhetjük meg madártávlatból.

Mozipremierek

  • Inferno
  • 24 hét
  • Titkok és vallomások
  • Az utolsó tangónk
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről