A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tények: Egyre jobban hasonlít egymásra Gyurcsány és Vona

CÖF plakátkampány plakát Civil Összefogás Fórum 56-osok terén Vona Gábor Gyurcsány Ferenc
CÖF plakátkampány Budapesten Budapest, 2016. december 7. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra”.
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő a hasonlóság Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor között, ezt állította a TV2 hírműsorának, a Tényeknek egy egyetemi docens. Szerinte a Jobbik elnöke elkezdte utánozni az egykori miniszterelnököt, ugyanúgy gesztikulál, hasonlóan hangsúlyoz, olyan, mintha ugyanaz lenne a beszédtanáruk – hangzott el a Tényekben. 
Vágólapra másolva!

"Egymásra találtak!" – állítja Gyurcsány Ferencről és Vona Gáborról a Civil Összefogás Fórum legújabb bohócos plakátja. Korábban ugyanis sem a Demokratikus Koalíció, sem a Jobbik nem szavazta meg a kényszerbetelepítés ellen szóló hetedik alaptörvény-módosítást. Ifj. Lomnici Zoltán szerint ezzel

tulajdonképpen közös politikai platformra került a Jobbik és a DK.

„Európai uniós szinten is tapasztalható tendencia, hogy a szélsőségek összeérnek jobb és bal oldalon" – mondta Lomnici Zoltán a Tényeknek.

Egyre jobban hasonlít Vona Gyurcsányra

Perlaky Papp József, a Metropolitan Egyetem docense szerint a jobbikos politikus retorikája, beszédstílusa az utóbbi időben nagyon megváltozott. Egyre jobban hasonlít Gyurcsány Ferencéhez, főleg akkor, amikor a követőihez beszél. Vona Gábor a beszédeiben korábban inkább visszafogott volt, és rövid mondatokat használt. Szerinte a változás az év első felében vált nyilvánvalóvá, akkor látszott először, hogy a korábban szinte mozdulatlanul álló Vona Gábor Gyurcsány Ferencéhez hasonló hatalmas gesztusokkal kezdte kísérni a beszédét.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra” Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy jobboldali politikus, ha eddig az ATV-ben megjelent, azért mindig megszorongatták. Mindig nehéz helyzetbe került,

Vona Gábor láthatóan nem kerül nehéz helyzetbe az ATV-ben”

– hangsúlyozta Perlaky Papp József, aki szerint ez valószínűleg a stratégiaváltás része, ugyanis egyelőre még Vonának és a Jobbiknak szüksége van a baloldalra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!