A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfő hajnalban a főváros környezetében és az ország északkeleti harmadán ködössé válik a levegő - írja a Köpönyeg.hu. Néhol ónos szitálás, hószállingózás is kialakul. Napközben változóan (északkeleten erősen) felhős lesz az ég, majd késő estétől sodródhat fölénk vastagabb felhőzet.

Reggel kemény fagy várható -12, -4 fokos értékekkel, és délután is marad a hideg, téli idő -2, +4 fokos maximumokkal.

Kedden a nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délnyugaton elszórt gyenge hóesés is lehet. Délután csökken a felhőzet. Átmenetileg megerősödhet az ÉNy-i szél. +1 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán napközben észak felől beborul az ég, és délután észak felől szórványosan várható havazás. Általában 1-5 cm-es hó hullhat az északi tájakon, délen nem látszik számottevő mennyiség. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a viharossá fokozódó északi szél hatására szakadozik a felhőzet, már csak futó hózáporok fordulnak elő. Erős hidegbetörés várható. A maximum fagypont körül várható.

Pénteken lassan tovább csökken a felhőzet, de hózápor bárhol előfordulhat. Erős marad az északi légmozgás, mellyel továbbra is igen hideg levegő zúdul hazánk térségébe. Egész napos fagyra számíthatunk!

Szombaton a nap első felében párás, foltokban ködös idő ígérkezik, majd délutántól megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki havazás, ónos eső. Reggel zord hideg lehet, és délután is csak -3 fok látszik.

Vasárnap erősen felhős, párás időre van kilátás. Délelőtt még többfelé, délután egyre kevesebb helyen alakul ki vegyes csapadék (hó, ónos eső).

Ha lemaradt volna a tegnapról

Legalább 39 halott a szilveszteri isztambuli terrortámadásban.

Részeg volt Kunhalmi Ágnes? Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő furcsán viselkedett tegnapi sajtótájékoztatóján. Többször újrakezdte a mondanivalóját, közben látszólag minden ok nélkül nevetgélt. A Ripost szerint egyértelműnek látszik, hogy valamilyen szer hatása alatt volt.

Halálos baleset miatt teljes útzár az M7-esen.

Bódi Sylvi fürdőruhás képpel, Dér Heni nagy bejelentéssel köszöntötte az új évet. Istenes Bence nosztalgiával, Fördős Zé és Wossala Rozina pedig külföldön ünnepelte a szilvesztert. A hírességek az év utolsó napján sem hagyták cserben a követőket, a közzétett fotók és üzenetek közt szemezgettünk.

Megint migránsok molesztáltak nőket Kölnben. Hasonlóan az egy évvel ezelőtti, tömeges erőszakos bűncselekményekhez, idén szilveszterkor ismét migránsok molesztáltak nőket Kölnben. Pedig rengeteg rendőr volt az utcákon. Több száz embert őrizetbe vettek a hatóságok.

Boldog névnapot

Január 2. az év 2. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 363 nap van hátra.

Ma az Ábeleket ünnepeljük.

Az Ábel bibliai férfinév, Ádám és Éva második fiának a neve. Héber eredetije Hevel/Hável, jelentése: pára, lehelet, innen mulandóság. Mások szerint a név asszír vagy sumér eredetű, és a jelentése: fiú. A név eredetének harmadik lehetősége a sumer AB.DIĜIR logogram amorita (nyugati sémi) olvasata: abu-ilû, sumer ab-An, jelentése „Az isten", illetve ab-ba-an, abba-ēl, azaz „Isten atya". Az isten szót (An) az amoriták Él neveként olvasták ki. Első ismert előfordulása az i. e. 18. században a jamhadi Abbán névváltozata, Abba-Él, Abēl.

Heti premierek

  • Pattaya
  • A Nagy Fal
  • A nagy napom
  • Sárkány közeleg
  • A pótolhatatlan Werner doktor
  • Állati nagy szökés
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!