A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerda estig erősen felhős, borult lesz az ég, és észak felől az ország ÉK-i felén (kb. Győr-Baja vonaltól ÉK-re, K-re) egyre többfelé várható havazás (legfeljebb hat centiméter vastag hótakaróval) – írja a Köpönyeg.hu. A nyugati tájakon csak elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugatira, majd északnyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében néhol hófúvást okoz. Reggel mínusz 7 és mínusz 2, délután mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet (Sopron térségében lehet a legenyhébb idő). Délelőtt melegfronti, délutántól hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön még gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Duna-Tisza-közén (egy összeáramlás mentén) várható hózápor, havazás. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Markáns hidegbetörés várható, napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Délelőtt 0, délután már csak mínusz 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken többnyire derült, de igen fagyos időre van kilátás. Futó hózápor kialakulhat. Reggel már több helyen süllyed mínusz 10 fok alá a hőmérséklet, délután is mínusz 6 fok körüli fagy esélyes. Erős marad az északi szél.

Szombaton marad a derült, de keményen fagyos, zord idő. Az élénk északi szélben még hidegebbet érzünk majd.

Hajnalban mínusz 20 és mínusz 10, délután mínusz 10 és mínusz 5 fok várható.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé lehet hószállingózás, havazás. Reggel mínusz 15 és mínusz 9, délután mínusz 7 és plusz 2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Új szervet azonosítottak az emberben. Az átminősítéssel most nemcsak a működése, hanem a hasi és emésztő szervrendszeri betegségekben játszott lehetséges szerepe is alaposabban megismerhető.

Nagy bejelentést tett a Tesco. 2016-ban többször felröppent a Tesco kivonulásának a híre.

Gyilkos óriáspolip támadt a cápára. A csendes-óceáni óriáspolip a tengeri akváriumok népszerű látványossága. A több rendkívüli tulajdonsággal is rendelkező lábasfejű méretéhez képest kis testű prédát zsákmányol. Kivételesen ritka eset, hogy az intelligens óriáspolip cápára támadjon.

Felvették, ahogy villám csap egy turistába a strandon. Ritka pillanatot örökített meg egy videós a brazil tengerparton.

Vannak országok, amelyek fulladoznak a szemétben, de Svédországban egészen más okoz problémát: annyira jól nyomják az újrahasznosítást, hogy évek óta hulladékimportra szorulnak.

Boldog névnapot

Január 4. az év 4. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 361 nap van hátra.

Ma a Tituszokat ünnepeljük.

A Titusz latin eredetű férfinév, eredete és jelentése bizonytalan, egyes vélemények szerint a latin titus szóból származik, aminek a jelentése vadgalamb, mások szerint szabin eredetű, és a jelentése tiszteletre méltó, tisztelt.

Távkapcsoló

Nézze meg 19.25-kor Majkát az 50 milliós játszma új műsorvezetőjeként: a kvíz érdekessége, hogy ő már a harmadik műsorvezetője, Rákóczi Ferenc és Liptai Claudia után. 21.10-ra már gyűjti a seregét Szulejmán az RTL-en, a TV2 a nála valamivel fiatalabb és szexibb Lara Croftot küldi ellene. Ha inkább a reality jön be, este 8-kor és 9-kor ott a Szerelem tálalva a LifeNetworkön.

Heti premierek

  • Pattaya
  • A Nagy Fal
  • A nagy napom
  • Sárkány közeleg
  • A pótolhatatlan Werner doktor
  • Állati nagy szökés
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!