A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Duna-parti árvízvédelmi nyomvonalat javasolja a Műegyetem a Rómaira

Budapest, 2016. október 9. A római-parti fákért tüntető civilek Budapesten 2016. október 9-én. A civilek azt követelik a döntéshozóktól, hogy a természeti értékek, a fák és föveny megtartása mellett újítsák meg a Római-partot. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Műszaki, biztonsági szempontból a római-parti árvízvédelmi nyomvonalat javasolja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az összehasonlító vizsgálatának eredményeként, a Nánási út-Királyok útja nyomvonallal szemben - mondta Nagy László docens, a vizsgálatot végző csoport vezetője hétfő este Budapesten.
Vágólapra másolva!

A békásmegyeri közösségi házban tartott lakossági fórumon elhangzott: a két nyomvonal hasonló hosszúságú és magasságú mobil árvízvédelmi fal építését tenné szükségessé, hasonló lenne a kivágandó fák száma is, és hasonló fenntartási, üzemeltetési költségekkel járna.

A római-parti fákért tüntető civilek 2016. október 9-én. A civilek azt követelik a döntéshozóktól, hogy a természeti értékek, a fák és föveny megtartása mellett újítsák meg a Római-partot Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Nánási úti nyomvonal esetében azonban nagyobb mértékű lenne a beavatkozás a természetbe.

A közbekiabálásokkal kísért fórumon Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy semmiképpen sem maradhat jelenlegi állapotában a Római-part, és tavasszal a fővárosi közgyűlés hoz végleges döntést az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!